Nyheder

Lærere mangler tid og viden til at hjælpe børn med bekymrende skolefravær

Børns Vilkår og Egmont Fonden sætter i en ny undersøgelse fokus på, at lærerne mangler tid og viden til at hjælpe børn, der har bekymrende skolefravær.

Børns Vilkår og Egmont Fonden lancerer i dag en undersøgelse af lærernes arbejde med bekymrende skolefravær. I rapporten har Analyse & Tal på vegne af Børns Vilkår og Egmont Fonden undersøgt lærernes arbejde med opsporing og håndtering af bekymrende fravær i folkeskolen. Analyse & Tal har lavet undersøgelsen blandt 861 medlemmer i Danmarks Lærerforening

Ifølge Regitze Flannov, formand for Undervisningsudvalget i Danmarks Lærerforening, spiller klasselæreren en afgørende rolle. Hun ser især et behov for at styrke klasselærerens arbejde og rolle.

”Gode relationer mellem lærere og elever kræver tid og derfor også de rette økonomiske betingelser. Når rapporten konkluderer, at mange klasselærere oplever, at der ikke er tilstrækkelig tid til at tage hånd om den enkelte elevs trivsel, så er det et problem, som kræver politisk bevågenhed. Vi skal være hurtigere til at sikre, at børn får de skoletilbud, som de har ret til. Vi ved, at det har menneskelige konsekvenser, når der går for lang tid. Det er derfor vigtigt, at man investerer i og styrker klasselærerens arbejde og rolle. Klasselæreren spiller en afgørende rolle i arbejdet med børns trivsel,” siger Regitze Flannov.

Læs mere om Børns Vilkårs undersøgelse