Nyheder

Medlemmer fik mere end 1 million kroner tilbage i efterårets løntjek

Det kan godt betale sig at få tjekket sin lønseddel igennem, for i efteråret 2021 hentede Danmarks Lærerforening i alt 1.091.682 kroner til medlemmerne, efter kredsene har gennemgået lønsedlerne for fejl.

En lille fejl på lønsedlen kan løbe op i større beløb, hvis de ikke bliver opdaget. Derfor sætter Danmarks Lærerforenings kredse og resten af fagbevægelsen i den nationale ”Er du OK”-kampagne, der finder sted hvert år i uge 46 og 47, fokus på, om medlemmerne får den løn, de har krav på.

I efteråret 2021 hentede Danmarks Lærerforening i alt 1.091.682 kroner til medlemmerne, efter kredsene har gennemgået lønsedlerne for fejl. Løntjekket betyder samtidig, at medlemmerne tilsammen får udbetalt 268.257 kroner ekstra hver måned fremover.

”Der kan være mange årsager til, at man ikke får den løn, man har krav på. Derfor glæder det mig også, at mange medlemmer har valgt at få tjekket deres lønseddel, så de nu får den rigtige løn. Det er i alles interesse, at man får udbetalt den løn, man har krav på,” siger Morten Refskov, formand for overenskomstudvalget.

Han understreger, at det ikke kun er i uge 46 og 47, man kan få tjekket sin lønseddel. Det kan man hele året. Af den årsag opfordrer han medlemmerne til at få tjekket lønsedlen, hvis man er i tvivl.

”Vi ser hvert år, at mange medlemmer har fejl på lønsedlen, som nemt kan opdages ved et løntjek. For nogle er der tale om betydelige beløb, så jeg vil opfordre til, at man går forbi kredsen og får set sin lønseddel igennem. Og man behøver sådan set ikke vente til efteråret,” siger Morten Refskov.

Vil du selv tjekke din lønseddel?

Du kan hente hjælp på erduok.dk, hvis du selv vil tjekke din lønseddel. Her ligger der et eksempel på en tænkt lønseddel, der virtuelt gennemgår de fem vigtigste punkter på lønsedlen, som du skal være opmærksom på. 

Hvis du vil vide mere om, hvordan din løn er sammensat, og hvad du som minimum skal have i løn, så kan du læse mere om det på DLF's side om løn.

Du kan altid få tjekket din løn

Du kan som medlem altid henvende dig til sin kreds eller tillidsrepræsentant for at få tjekket sin lønseddel. 

Emner

Målgruppe