Nyheder

DLF: Mundbind er en selvfølge i samfundet, så selvfølgelig skal lærerne også kunne bruge dem

Danmarks Lærerforening har presset på for at få reglerne om brugen af mundbind lavet om, og nu giver Børne- og Undervisningsministeriet i en ny vejledning lærerne ret til at bære mundbind, når de ikke underviser eleverne.

Lærerne har på trods af skyhøje smittetal på landets folkeskoler indtil nu ikke haft mulighed for at bære mundbind, når de træder ind på skolen. Danmarks Lærerforening har presset på for at få reglerne lavet om, og nu giver Børne- og Undervisningsministeriet i en ny vejledning lærerne ret til at bære mundbind, når de ikke underviser eleverne.

Formanden for Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen, ærgrer sig over, at der skulle gå så lang tid, før mundbindene blev en mulighed. Dog er han glad for, at ministeren nu har skiftet holdning, så lærerne får bedre muligheder for at beskytte sig selv og andre.

”Mundbind har været en selvfølge i resten af samfundet, men på skolerne har lærerne skullet tage dem af. Det siger næsten sig selv, at det ikke giver mening, når smitten er skyhøj, og lærerne er sammen med mange børn i løbet af dagen. Derfor er jeg glad for, at lærerne nu får mulighed for at beskytte sig selv og andre ved at bære mundbind på skolerne,” siger Gordon Ørskov Madsen.

I den nye vejledning understreger ministeriet samtidig, at skolerne lokalt kan give lærerne mulighed for at bære mundbind også i undervisningen, så længe der tages hensyn til de pædagogiske overvejelser.

”Lærerne kan godt vurdere, hvornår eleverne skal kunne se hele deres ansigt, og hvornår det er fint at have mundbind på. Elevernes forhold til mundbindene har også ændret sig i løbet af de to år, der er gået, og i dag tror jeg, de fleste børn er vant til at se voksne med mundbind på. Derfor er det kun naturligt, at lærerne også kan bruge dem, når smitten er høj,” siger Gordon Ørskov Madsen.

Emner

Målgruppe