Nyheder

DLF ønsker opdeling af klasser for at undgå smitte

Når skolerne den 5. januar genåbner, kan der være behov for at inddele klasserne i mindre hold for at undgå smitte.

Selvom flere elever er blevet vaccineret, er der stadig behov for, at der tages en række tiltag, for at genåbningen af skolerne kan ske under så sikre og trygge rammer som muligt for lærerne og eleverne.

”Der er brug for at dele klasserne op i mindre grupper, så vi kan skabe noget rum og plads, og så vi mindsker risikoen for smitte i klasselokalet,” siger Gordon Ørskov Madsen, formand for Danmarks Lærerforening.

Han peger på, at der for nu er lagt op til, at alle elever og lærere skal møde tilbage i skolen på fuldtid. Men det er for risikabelt de steder, hvor smitten er høj.

I stedet foreslår Danmarks Lærerforening, at man skal gøre alt, hvad man kan, for at sikre, at der er færre personer på skolen ad gangen. Det sker bedst, hvis man giver lokal frihed til at tilrettelægge undervisningen ud fra, hvor høj smitten er.

”Når eleverne skal blive i stamklasserne, er det også væsentligt, at lærerne kan få lov kun at undervise i en stamklasse. Vi skal sikre, at der er så få kontakter som muligt,” siger Gordon Ørskov Madsen.

”Vi kan ikke tage en gennemsnitsbetragtning og lave en løsning, der fungerer lige godt i alle kommuner. Vi er nødt til at handle forskelligt alt efter, hvordan smittesituationen er på den enkelte skole,” siger Gordon Ørskov Madsen.

Emner

Målgruppe