Pressemeddelelser

Lærerforening: Ser frem til fortsat samarbejde med Riisager – nu som minister

Liberal Alliances Merete Riisager er udnævnt til ny undervisningsminister, og formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, er klar til at samarbejde om at styrke folkeskolen.

- Jeg kender Merete Riisager som en meget ambitiøs og engageret politiker. Hun har som ordfører på skoleområdet haft stort fokus på at inddrage viden og forskning fra de fagprofessionelle, lærere og ledere, siger Anders Bondo Christensen og fortsætter:

- Jeg har haft et godt og tillidsfuldt samarbejde med Merete Riisager, mens hun har bestridt posten som uddannelsesordfører, og jeg ser frem til at udbygge det gode samarbejde med hende som undervisningsminister, lyder det fra Anders Bondo Christensen.

Ansvar for rammer og genetablering af fagprofessionelles indflydelse
Han peger på, at folkeskolens udfordringer skal løses, hvis vi også i fremtiden vil have en folkeskole som stærkt fundament i samfundet. Og der er brug for at styrke især to hovedområder:

- Skolerne skal have rammer, så de kan lykkes med den opgave, som politikerne har pålagt folkeskolen. Kommunerne har reduceret dramatisk i antallet af lærere og ledere. Fra 2009 til 2014 er antallet af lærere således reduceret med 14 procent, mens elevtallet kun er faldet med 5 procent. I samme periode har politikerne besluttet, at mange af eleverne fra specialskoler skal rummes i folkeskolen, og eleverne skal have 36 procent flere undervisningstimer. Dette misforhold bliver den nye regering og den nye minister nødt til at forholde sig til. Samtidig skal vi have genetableret de fagprofessionelle lærere og lederes indflydelse på skolens udvikling, så vi kan sikre, at de resurser, der er til rådighed, løfter kvalitet i undervisningen og dermed elevernes faglige niveau, siger Anders Bondo Christensen. 

Åben dialog med forhenværende minister
Undervisningsminister Merete Riisager (LA) afløser Ellen Trane Nørby (V), som i stedet bliver sundhedsminister. Og formanden for Danmarks Lærerforening roser den afgående minister.

- Jeg har stor respekt for Ellen Trane Nørby, og den tilgang hun har haft til at skabe forbedringer og samarbejde om folkeskolen. Vi har haft en åben dialog, og vi har lyttet til hinanden, og det har jeg sat pris på, siger Anders Bondo Christensen. 

Emner

Målgruppe