Pressemeddelelser / Nyheder

Penge til uddannelse er ”verdens bedste investering”

Med regeringens reformudspil er der årligt afsat 2,5 milliarder kroner til et markant løft af uddannelserne i Danmark - herunder folkeskolen. Danmarks Lærerforening kalder det ”historisk”.

I mange år har historierne om økonomien i Danmarks folkeskoler været historier med negativt fortegn. Lærerstillinger i tusindvis er nedlagt over de seneste ti år, og kommunerne har været presset på økonomien. Med regeringens udspil ”Danmark kan mere 1” lægger man op til en historisk stor tilførsel af midler til skoleområdet. Hos Danmarks Lærerforening håber man, at det er et tegn på, at man nu for alvor knækker kurven og vender besparelser til investeringer.

”Det er en fantastisk nyhed, og jeg har svært ved at få armene ned. Investering i undervisning og uddannelse er verdens bedste investering og med til at fremtidssikre Danmark. Det her er et historisk stort løft af skolen og en anerkendelse af, at folkeskolen er en samfundsinstitution, der skal prioriteres”, siger formand i Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen.

Tidligere på året lancerede undervisningsministeren samarbejdet ”Sammen om Skolen”, hvor skolens parter, dvs. lærere, forældre, ledere, kommuner, elever, politikere og pædagoger, i fællesskab drøfter udfordringer og peger på løsninger. Det er i dette regi, investeringen i folkeskolen skal udmøntes.

”Det er enormt vigtigt, at indsatserne i skolen bliver gjort i fællesskab, så de rækker langt ind i fremtiden. Vi skal have så meget ud af pengene som muligt. ”Sammen om Skolen” er et forpligtende samarbejde, og jeg mener, det er det helt rigtige forum at sætte retning på skolen i”, siger Gordon Ørskov Madsen.

Danmarks Lærerforening har længe påpeget behovet for massive investeringer i folkeskolen. Ikke mindst til at oprette flere lærerstillinger landet over, muligheden for at have flere lærere i klasserne og ikke mindst lader støtten til inklusionsopgaven meget tilbage at ønske.

Regeringen lægger med reformplanen op til en bred investering i uddannelser - herunder professionsuddannelserne - blandt andet læreruddannelsen.

”Det vil være en hårdt tiltrængt saltvandsindsprøjtning, der kan være med til at realisere nødvendige forbedringer af uddannelsen. Om en måned præsenterer en udviklingsgruppe en række forslag til forbedringer af læreruddannelsen, så timingen er perfekt”, siger Gordon Ørskov Madsen, der er formand i Danmarks Lærerforening.

Læs regeringens reformudspil ”Danmark kan mere 1” 

Yderligere kommentarer:

Gordon Ørskov Madsen, formand i Danmarks Lærerforening via pressechef Jens Dissing Munk de Klauman, telefon 30178874