Nyhedsoversigt

 • Nyheder / DLF i medierne 12. september 2017

  DLF: Vi skal tale med eleverne om digital dannelse

  Mange elever forstår ikke, hvilke konsekvenser mobning på sociale medier kan have. Derfor er det vigtigt, at lærerne diskuterer digital dannelse allerede i de små klasser, understreger DLF.

 • Nyheder / DLF i medierne 02. august 2017

  Dannelse til debat på Sorø-mødet

  Uddannelsessystemet er i dag ramt af et dannelsestab, som blandt andet er udløst af tidligere regeringers reformer. Det mener undervisningsministeren, der ønsker fokus på viden og indsigt frem for mål og test. Bondo ”enig langt hen ad vejen”.

 • Nyheder 03. december 2015

  AP-møller-bevilling: Derfor faldt fag-kurserne på et tørt sted.

  Der har været stor medlemsinteresse for kurserne og positive tilbagemeldinger fra deltagerne – med andre ord en succes. Danmarks Lærerforening overvejer at ansøge A.P. Møller fonden om midler til en ny kursusrække.

 • Nyheder 23. november 2015

  Lærernes brug af digitale læremidler er eksploderet

  Digitale læremidler udgør i dag omkring 36 procent af det samlede marked for lærermidler i grundskolen. I 2009 lød andelen blot på 3,3 procent, skriver Fagbladet Folkeskolen. Stadig udfordringer med at sikre lokalt, at den enkelte lærer har indflydelse på valg af materialer, lyder det fra Danmarks It-vejlederforening

 • Pressemeddelelser 22. oktober 2015

  Nyt million-projekt skal styrke dansk og matematik

  Et nyt forsøgs- og udviklingsprogram skal styrke kvaliteten af undervisningen i dansk og matematik i folkeskolen. Bag programmet står Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Danmarks Lærerforening og Skolelederforeningen.

 • Nyheder 19. februar 2015

  Bondo: Vi skal styrke den demokratiske dannelse

  Der er brug for en grundlæggende debat om, hvordan vi styrker den demokratiske dannelse, og hvad der skaber værdi i folkeskolen. Sådan lyder meldingen fra DLF efter, at Enhedslisten har foreslået, at racisme og antisemitisme i langt højere grad skal være en del af undervisningen.

 • Nyheder 10. december 2014

  Medlemmerne bakker op om fagbevægelsen

  Medlemmerne i LO og FTF mener i stigende grad, at fagbevægelsen er nødvendig for at varetage deres interesser. De ønsker fælles løsninger på de problemer, som bl.a. krisen har skabt, og de bakker op om velfærdsstaten. Det er hovedkonklusionerne på en ny, stor undersøgelse blandt godt 2800 lønmodtagerne.

 • Nyheder 01. december 2014

  Kursus-tilbud: Praksisudvikling i skolens historieundervisning

  Gratis-tilbud til lærere - der underviser i historie i grundskolen - om at deltage i kursus om praksisudvikling. Se her hvordan du tilmelder dig.

 • Nyheder 21. november 2014

  Danske skoleelevers it-kompetencer er blandt de bedste i verden

  Danske skolebørn indtager en delt andenplads i en ny international undersøgelse, der undersøger it-niveauet blandt 8-klasseelever verden over. De danske lærere er blandt dem, der i størst omfang integrerer it i den daglige undervisning, påpeger forskningsleder.

 • Nyheder 29. april 2014

  Politikens Undervisningspris: Lærere hyldes for deres indsats

  Tre forskellige lærere/lærerteams ansat i grundskolen kan i dag lade sig hylde som vindere af tre af Dagbladet Politikens i alt ni undervisningspriser.

 
1 2 3 4 5
Næste ›