Nyhedsoversigt

 • Nyheder / DLF i medierne 02. august 2017

  Dannelse til debat på Sorø-mødet

  Uddannelsessystemet er i dag ramt af et dannelsestab, som blandt andet er udløst af tidligere regeringers reformer. Det mener undervisningsministeren, der ønsker fokus på viden og indsigt frem for mål og test. Bondo ”enig langt hen ad vejen”.

 • Nyheder 22. juni 2017

  Flere elever trives ikke i folkeskolen

  Den danske folkeskole passer ikke til mange af de børn, den skal rumme. Det vurderer professor Niels Egelund på baggrund af ny undersøgelse af elever med særlige behov.

 • Nyheder 08. maj 2017

  Forskere: PISA-test viser intet om fremtiden

  PISA-test er fyldt med fejl og siger meget lidt om, hvordan eleverne kommer til at klare sig senere. Det slår to forskere fast i ny bog.

 • Pressemeddelelser 06. december 2016

  Lærernes faglighed er afgørende for, at eleverne løfter sig

  Det er fortsat ikke interessant at sammenligne PISA-resultater med andre lande, men erfaringer fra internationale undersøgelser, om hvad der gør en forskel for eleverne, er yderst interessante.

 • Nyheder 28. oktober 2015

  Debat: Vi kan lære af den finske folkeskole

  Det er nødvendigt at se på, hvad der kan gøre lærerarbejdet mere attraktivt. Og her kan erfaringerne fra Finland være nyttige, lyder det fra DLF-næstformand Dorte Lange i et debatindlæg bragt i Dagbladet Politiken.

 • Pressemeddelelser 22. oktober 2015

  Nyt million-projekt skal styrke dansk og matematik

  Et nyt forsøgs- og udviklingsprogram skal styrke kvaliteten af undervisningen i dansk og matematik i folkeskolen. Bag programmet står Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Danmarks Lærerforening og Skolelederforeningen.

 • Nyheder 05. februar 2015

  Kronik: Lær af Finland - Ikke Sverige

  Skolen skal udvikles på baggrund af viden, lyder budskabet fra Anders Bondo Christensen i denne kronik, som er bragt i Berlingske Tidende torsdag d. 5. februar.

 • Nyheder 21. november 2014

  Danske skoleelevers it-kompetencer er blandt de bedste i verden

  Danske skolebørn indtager en delt andenplads i en ny international undersøgelse, der undersøger it-niveauet blandt 8-klasseelever verden over. De danske lærere er blandt dem, der i størst omfang integrerer it i den daglige undervisning, påpeger forskningsleder.

 • Nyheder 17. november 2014

  Nationale test møder hård forsker-kritik

  De nationale test giver upræcise resultater og kan ikke bruges som redskab til at tilrettelægge undervisningen, lyder det fra blandt andre tænketanken Sophia og statistisk-eksperter. Det skriver Dagbladet Information.

 • Nyheder 12. maj 2014

  Ny forskning: Klassens størrelse påvirker karakteren

  Jo flere elever, der er i en 10. klasse, desto dårligere klarer de sig ved afgangsprøven, viser ny forskning. Det skriver Videnskab.dk.

 
1 2 3 4 5
Næste ›
Abonnér på

Nyheder fra DLF