Nyhedsoversigt

 • Pressemeddelelser 06. december 2016

  Lærernes faglighed er afgørende for, at eleverne løfter sig

  Det er fortsat ikke interessant at sammenligne PISA-resultater med andre lande, men erfaringer fra internationale undersøgelser, om hvad der gør en forskel for eleverne, er yderst interessante.

 • Nyheder 03. februar 2016

  DLF, forældre og skolelederne: Digital rangliste siger ikke noget om kvaliteten

  Nyt digitalt værktøj gør det muligt at se, hvordan den lokale skole ”præsterer” på udvalgte nøgletal sammenlignet med andre skoler. Forsimplet tankegang, der ikke siger noget kvalitativt om den enkelte skole, lyder kritikken fra DLF, Skole og Forældre og Skolelederforeningen.

 • Nyheder 28. januar 2016

  DLF mener: Prøv med en lærer

  Der er ingen vurdering, der er mere værdifuld og præcis end den vurdering, som en uddannet lærer kan give. Det skriver DLF-næstformand Dorte Lange i et debatindlæg, som er bragt i denne uges Fagbladet Folkeskolen.

 • Nyheder 30. marts 2015

  Bondo blogger fra internationalt skole-topmøde

  Søndag-mandag deltager DLF-formand Anders Bondo Christensen og undervisningsminister Christine Antorini (S) i et topmøde, hvor de skal hente erfaringer fra kolleger fra lande med toppræsterende skoler. De blogger fra topmødet på folkeskolen.dk. Læs det første fra lærernes formand her.

 • Nyheder 21. november 2014

  Danske skoleelevers it-kompetencer er blandt de bedste i verden

  Danske skolebørn indtager en delt andenplads i en ny international undersøgelse, der undersøger it-niveauet blandt 8-klasseelever verden over. De danske lærere er blandt dem, der i størst omfang integrerer it i den daglige undervisning, påpeger forskningsleder.

 • Pressemeddelelser / Nyheder 01. april 2014

  Nye PISA-undersøgelser kalder på politisk handling

  Nye PISA-undersøgelser viser, at de danske elever er gennemsnitlige til problemløsning. Samtidig klarer elever med anden etnisk baggrund sig dårligere end etnisk danske elever. Resultaterne kan ingen være tilfreds med, lyder det fra formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.

 • Nyheder 11. september 2013

  Stinusprisen gik til Svend Kreiner

  Stinusprisen blev på kongressen overrakt til professor Svend Kreiner, der er ekspert i pædagogisk statistik.

 • Nyheder 27. juni 2013

  Forsker: Pisa-test er ubrugelig

  De såkaldte Pisa-undersøgelser, som siden 2000 har været brugt som pejlemærke for danske skoleelevers færdigheder, viser intet om elevernes faglige niveau i forhold til elever fra andre lande. Det konkluderer professor i statistik Svend Kreiner fra Københavns Universitet

 • Nyheder 24. maj 2013

  Avis: 9.z var oppe imod kinesiske superelever

  Programmet om en dansk 9. klasses dyst på faglige evner mod en kinesisk ditto har skabt stor debat. Men den kinesiske klasse var ikke en almindelig klasse – det var en eliteklasse, skriver metroxpress i dag.

 • Nyheder 27. september 2012

  Meningsløs gabestoks-manøvre over for udsatte folkeskoler

  Støt de socialt udsatte skoler i en konstruktiv ånd – og stop med at hænge dem ud i offentligheden, lyder det fra Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening oven på offentliggørelse af ny rangliste over skoler, der ikke opfylder Børne- og Undervisningsministeriets kvalitetskrav.

Abonnér på

Nyheder fra DLF