Nyhedsoversigt

 • Nyheder 06. juni 2017

  DLF inviterer til lærertræf - tilmeldingen er åben nu

  Danmarks Lærerforening afholder torsdag den 16. november 2017 et stort Lærertræf i Odense Congress Center. Tilmeldingen er nu åben og foregår efter først-til-mølle princippet. Der er plads til 1000 deltagere.

 • Nyheder 14. februar 2014

  Fagbladet Folkeskolen: Aalborg-lærere presset af inklusionen

  Lærerne får flere og flere komplekse opgaver, når børn med særlige behov skal inkluderes i normalklassen, og derfor kræver det efteruddannelse af lærerne, hvis inklusionen skal lykkes. Det mener formanden for Aalborg Lærerforening, Dorthe Kamp.

 • Nyheder 16. august 2013

  Inklusion: Autismeforeningen slår alarm

  Frem mod 2015 skal næsten 10.000 børn inkluderes i folkeskolen i stedet for at gå på specialskoler. Men mange af de inkluderede børn slås med angst, depressioner og spiseforstyrrelser.

 • Nyheder 04. juni 2013

  DLF: Lav en abonnementsordning for specialundervisning

  Efter DR1 dokumentaren om ”Pigen, der ikke vil dø” opfordrer Danmarks Lærerforening nu regeringen til at ændre på finansieringen for de specialiserede undervisningstilbud.

 • Nyheder 06. maj 2013

  Inklusion: Specialviden kan forsvinde fra folkeskolen

  I ti år er der ikke uddannet nye lærere med en overbygning i pædagogisk psykologi, og snart er der ikke flere, skriver Berlingske Tidende. Et stort problem i forhold til at kunne løfte inklusionsopgaven, lyder det fra DLF´s næstformand Dorte Lange.

 • Nyheder 27. november 2012

  Nedskæringer rammer især udsatte elever

  En ny undersøgelse fra Danmarks Lærerforening viser, at hver tredje kommune vil spare på det generelle serviceniveau på folkeskoleområdet i 2013. Besparelserne ligger i forlængelse af flere års negativ vækst på folkeskoleområdet.

 • Nyheder 21. november 2012

  Børn med særlige behov mangler støtte i folkeskolen

  To tredjedele af forældrene til børn i klasser, som rummer elever med særlige behov, oplever, at der er for lidt støtte til de pågældende børn. Og halvdelen af forældrene anser dette for en af skolens største udfordringer. Det viser en ny stor undersøgelse, som Epinion har udført for Danmarks Lærerforening.

 • Nyheder 07. september 2012

  Forskningen slår fast: Inklusion kan styrke alle børn

  Det kan lade sig gøre at inkludere børn med særlige behov med et godt resultat. Og det gavner også de andre børn social og fagligt. Det konkluderer to forskere efter at have gennemtrevlet relevant forskning på området. Men inklusion må aldrig blive en spareøvelse, slår formand i DLF, Anders Bondo Christensen fast.

 • Nyheder 25. juni 2012

  DLF: Lav en bredskabsplan på skolerne

  En undersøgelse fra Nordjylland, viser at 60 procent af skolerne i regionen oplever voldelige elever. DLF opfordrer skolerne til at lave en beredskabsplan, som kan hjælpe den enkelte lærer til at håndtere problemet.

 • Nyheder 19. juni 2012

  Ihærdigt lærerarbejde får skole/hjem-samarbejdet til at lykkes

  Lærerne får det svære skole/hjem-samarbejde til at lykkes, viser en ny undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut. DLF-næstformand håber, at skoler og lærere vil finde inspiration i rapporten til brug i dagligdagen.

Abonnér på

Nyheder fra DLF