Nyhedsoversigt

 • Nyheder 12. februar 2016

  Debat: Forskning skal ikke være myndigheds-betjening

  Forskning skal ikke være politiserende eller foregå som myndighedsbetjening, lyder budskabet fra lærernes formand Anders Bondo Christensen i et debatindlæg, som er bragt i Dagbladet Politiken.

 • Nyheder 11. februar 2016

  Flere end hver tredje kommune giver grønt lys til kortere skoledage

  Der er allerede nu mulighed for, at eleverne kan få en kortere skoledag i mere end hver tredje kommune, og flere kommuner er klar til at åbne op for kortere skoledage. Det viser en opgørelse, som folkeskolen.dk har foretaget.

 • Nyheder 11. februar 2016

  Kronik: Hvis er folkeskolen?

  Når lærere fortæller, at det er svært at nå at forberede sig godt nok og svært at komme omkring hvert enkelt barn, og når børnene efterlyser noget så enkelt som skemalagte frikvarterer, så skal vi lytte. Det skriver DLF-næstformand Dorte Lange og tænketanken Børn, Viden og Politik i dagens Berlingske-kronik.

 • Nyheder 09. februar 2016

  Skoler giver elever kortere skoledage

  Flere kommuner vælger nu ifølge Berlingske at give skolerne mulighed for at droppe de lange skoledage med understøttende undervisning og faglig fordybelse og i stedet indføre tolærerordning.

 • Nyheder 09. februar 2016

  55 kommuner vil spare på folkeskolen i år

  Mere end halvdelen af landets kommuner vil spare på folkeskolen i år. Det viser en sammenligning af budgetterne for 2015 og 2016, som Politiken har lavet.

 • Nyheder 08. februar 2016

  Debat: KL gemmer sig bag floskler

  KL og politikerne på Christiansborg må tage ansvar for den situation, elever og lærere står i efter folkeskolereformen. Sådan lyder det fra formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, i et debatindlæg bragt i Politiken lørdag.

 • Nyheder 04. februar 2016

  Undersøgelse: Forældresamarbejdet halter i mange kommuner

  Forældresamarbejdet lider ifølge landets skolechefer, viser en undersøgelse fra KL. Både Skole og Forældre og Danmarks Lærerforening er bekymrede over udviklingen, skriver Fagbladet Folkeskolen.

 • Nyheder 03. februar 2016

  DLF, forældre og skolelederne: Digital rangliste siger ikke noget om kvaliteten

  Nyt digitalt værktøj gør det muligt at se, hvordan den lokale skole ”præsterer” på udvalgte nøgletal sammenlignet med andre skoler. Forsimplet tankegang, der ikke siger noget kvalitativt om den enkelte skole, lyder kritikken fra DLF, Skole og Forældre og Skolelederforeningen.

 • Nyheder 29. januar 2016

  Hver syvende lærer i folkeskolen har ingen læreruddannelse

  6.688 lærere i landets folkeskoler har ikke nogen form for læreruddannelse, viser tal fra Danmarks Statistik. Tallene kommer i kølvandet på to undersøgelser, der viser udfordringer med at rekruttere lærere og en tendens til kompetenceflugt fra folkeskolen.

 • Nyheder 28. januar 2016

  DLF mener: Prøv med en lærer

  Der er ingen vurdering, der er mere værdifuld og præcis end den vurdering, som en uddannet lærer kan give. Det skriver DLF-næstformand Dorte Lange i et debatindlæg, som er bragt i denne uges Fagbladet Folkeskolen.