Nyhedsoversigt

 • Nyheder 09. februar 2016

  Skoler giver elever kortere skoledage

  Flere kommuner vælger nu ifølge Berlingske at give skolerne mulighed for at droppe de lange skoledage med understøttende undervisning og faglig fordybelse og i stedet indføre tolærerordning.

 • Nyheder 09. februar 2016

  55 kommuner vil spare på folkeskolen i år

  Mere end halvdelen af landets kommuner vil spare på folkeskolen i år. Det viser en sammenligning af budgetterne for 2015 og 2016, som Politiken har lavet.

 • Nyheder 08. februar 2016

  Debat: KL gemmer sig bag floskler

  KL og politikerne på Christiansborg må tage ansvar for den situation, elever og lærere står i efter folkeskolereformen. Sådan lyder det fra formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, i et debatindlæg bragt i Politiken lørdag.

 • Nyheder 04. februar 2016

  Undersøgelse: Forældresamarbejdet halter i mange kommuner

  Forældresamarbejdet lider ifølge landets skolechefer, viser en undersøgelse fra KL. Både Skole og Forældre og Danmarks Lærerforening er bekymrede over udviklingen, skriver Fagbladet Folkeskolen.

 • Nyheder 03. februar 2016

  DLF, forældre og skolelederne: Digital rangliste siger ikke noget om kvaliteten

  Nyt digitalt værktøj gør det muligt at se, hvordan den lokale skole ”præsterer” på udvalgte nøgletal sammenlignet med andre skoler. Forsimplet tankegang, der ikke siger noget kvalitativt om den enkelte skole, lyder kritikken fra DLF, Skole og Forældre og Skolelederforeningen.

 • Nyheder 29. januar 2016

  Hver syvende lærer i folkeskolen har ingen læreruddannelse

  6.688 lærere i landets folkeskoler har ikke nogen form for læreruddannelse, viser tal fra Danmarks Statistik. Tallene kommer i kølvandet på to undersøgelser, der viser udfordringer med at rekruttere lærere og en tendens til kompetenceflugt fra folkeskolen.

 • Nyheder 28. januar 2016

  DLF mener: Prøv med en lærer

  Der er ingen vurdering, der er mere værdifuld og præcis end den vurdering, som en uddannet lærer kan give. Det skriver DLF-næstformand Dorte Lange i et debatindlæg, som er bragt i denne uges Fagbladet Folkeskolen.

 • Nyheder 28. januar 2016

  Konference: Bliv klogere på evalueringskultur og feedback

  Konferencen - som er gratis for medlemmer - bliver afholdt i et samarbejde mellem DUS og Undervisningsministeriet. Tilmeldingsfrist d. 2. februar 2016.

 • Nyheder 21. januar 2016

  DLF samarbejder om bedre arbejdsmiljø på SOSU Nord

  Der har i længere tid været alvorlige samarbejds- og arbejdsmiljøproblemer på SOSU Nord. Nu fratræder direktøren, efter DLF i samarbejde med en række andre medlemsorganisationer er gået ind i sagen.

 • Nyheder 20. januar 2016

  DLF til kommunalpolitikere: Sådan kan I løfte kvaliteten

  NY PJECE FRA DLF: Det kan godt lade sig gøre - inden for lovens rammer - at reducere folkeskolereformens lange skoledage til fordel for en ekstra lærer i nogle af undervisningstimerne. Det var budskabet til kommunalpolitikere og skolefolk, der tirsdag deltog på KL's Børn & Unge Topmøde i Aalborg.