Nyhedsoversigt

 • Pressemeddelelser / Tal og analyser 01. oktober 2014

  Store gevinster ved godt psykisk arbejdsmiljø

  Lavere sygefravær og bedre mulighed for at udføre sit arbejde med høj faglighed. Det er nogle af fordelene ved at forebygge dårligt psykisk arbejdsmiljø, viser en ny stor medlemsundersøgelse blandt 2700 offentligt ansatte. Resultaterne viser også, at der er et stort potentiale for forbedringer.

 • Pressemeddelelser 23. september 2014

  Færre penge til eleverne i folkeskolen

  En ny undersøgelse fra BDO Consulting viser, at udgifterne til folkeskolen per elev er faldet med omkring 13 procent siden 2002.

 • Pressemeddelelser 19. september 2014

  Kommuner vil spare på skolerne

  40 ud af 97 kommuner lægger op til at spare på skoleområdet i 2015, viser en undersøgelse fra Danmarks Lærerforening. Anders Bondo Christensen advarer mod kvalitetsforringelser for eleverne.

 • Pressemeddelelser 11. september 2014

  OECD: Danmark bruger færre penge på skolen end nabolande

  Danmark sakker bagud, når det handler om at investere i folkeskolen. Både Sverige og Norge bruger flere penge på skoleområdet end Danmark, viser en ny rapport fra OECD.

 • Pressemeddelelser 03. september 2014

  Lærerne inviterer regeringen til samarbejde

  Lærerne inviterer regeringen til samarbejde om fælles analyser af udfordringerne i skolen.

 • Pressemeddelelser 01. september 2014

  Ny bog fortæller om 50 års lærerkampe

  Danmarks Lærerforening udgiver i dag bogen ’Lærernes kampe – Kampen for skolen’ om de seneste 50 års lærerkampe. Bogen kan downloades gratis her.

 • Pressemeddelelser 26. august 2014

  Lærerne savner ressourcer til folkeskolen

  Regeringen har netop offentliggjort sine forslag til finansloven. Og der er ikke sat flere ressourcer af til folkeskoleområdet. Alt for defensivt, lyder det fra Danmarks Lærerforening, som blandt andet vil styrke inklusionsindsatsen.

 • Pressemeddelelser 13. august 2014

  Lærerne roser flere ressourcer til inklusion

  SF’s finanslovkrav vil give 600 millioner kroner til inklusion over tre år, og formanden for landets lærere mener, at pengene kan være med til, at skolerne kan påbegynde konkrete initiativer til glæde for eleverne.

 • Pressemeddelelser 26. juni 2014

  DLF: Ombudsmand bør undersøge Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandling

  DLF mener, at Folketingets Ombudsmand skal undersøge Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandling, efter Kammeradvokaten har påvist, at sagsbehandlingen af erhvervsevnetab er mangelfuld og fuld af alvorlige fejl.

 • Pressemeddelelser 03. juni 2014

  Lærerne efterlyser penge til reform og inklusion

  Regeringen og KL har indgået aftale om kommunernes økonomi for det kommende år. Og der er ikke sat nye penge af til folkeskolen, lyder det fra Danmarks Lærerforening, som havde håbet på en økonomisk saltvandsindsprøjtning til at løfte inklusion og den nye skolereform.