Nyhedsoversigt

 • Pressemeddelelser 15. februar 2015

  Lærernes Centralorganisation og KL har indgået OK-aftale

  Efter flere dages lange og intense forhandlinger har Lærernes Centralorganisation og KL indgået en aftale om en treårig overenskomst, men der er ikke indgået OK-aftale om lærernes arbejdstid.

 • Pressemeddelelser 27. januar 2015

  Regeringen om indgreb: Der skete en fejl

  Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen erkendte i dag, at der var tale om en fejl, da regeringen greb ind i lockouten af lærerne i 2013 uden at konsultere Danmarks Lærerforening. Udtalelsen kom på et åbent samråd i Folketinget i dag

 • Pressemeddelelser 10. oktober 2014

  Lærere mangler tid til forberedelse og efterbehandling

  I en ny undersøgelse peger næsten ni ud af ti lærere på, at de ikke har tilstrækkelig tid til at forberede og efterbehandle undervisningen til eleverne. Det tvinger mange lærere til at skære ned på eksempelvis undervisningsdifferentiering og skriftelige opgaver, og dermed får eleverne en dårligere undervisning.

 • Pressemeddelelser 08. oktober 2014

  DLF: Fælles analyse er nødvendig

  Vi må skabe et retvisende billede af situationen i folkeskolen. Sådan lyder meldingen fra Danmarks Lærerforening ovenpå statsministerens åbningstale i Folketinget i går.

 • Pressemeddelelser / Tal og analyser 01. oktober 2014

  Store gevinster ved godt psykisk arbejdsmiljø

  Lavere sygefravær og bedre mulighed for at udføre sit arbejde med høj faglighed. Det er nogle af fordelene ved at forebygge dårligt psykisk arbejdsmiljø, viser en ny stor medlemsundersøgelse blandt 2700 offentligt ansatte. Resultaterne viser også, at der er et stort potentiale for forbedringer.

 • Pressemeddelelser 23. september 2014

  Færre penge til eleverne i folkeskolen

  En ny undersøgelse fra BDO Consulting viser, at udgifterne til folkeskolen per elev er faldet med omkring 13 procent siden 2002.

 • Pressemeddelelser 19. september 2014

  Kommuner vil spare på skolerne

  40 ud af 97 kommuner lægger op til at spare på skoleområdet i 2015, viser en undersøgelse fra Danmarks Lærerforening. Anders Bondo Christensen advarer mod kvalitetsforringelser for eleverne.

 • Pressemeddelelser 11. september 2014

  OECD: Danmark bruger færre penge på skolen end nabolande

  Danmark sakker bagud, når det handler om at investere i folkeskolen. Både Sverige og Norge bruger flere penge på skoleområdet end Danmark, viser en ny rapport fra OECD.

 • Pressemeddelelser 03. september 2014

  Lærerne inviterer regeringen til samarbejde

  Lærerne inviterer regeringen til samarbejde om fælles analyser af udfordringerne i skolen.

 • Pressemeddelelser 01. september 2014

  Ny bog fortæller om 50 års lærerkampe

  Danmarks Lærerforening udgiver i dag bogen ’Lærernes kampe – Kampen for skolen’ om de seneste 50 års lærerkampe. Bogen kan downloades gratis her.