Evaluering og prøver

 • KL, DLF og Skolelederforeningen foreslår ny model for evaluering- og bedømmelse i folkeskolen

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2021/maj/kl-dlf-og-skolelederforeningen-foreslaar-ny-model-for-evaluering-og-bedoemmelse-i-folkeskolen 3. maj 2021

  Det skal være slut med nationale test i folkeskolen, som vi kender dem. Test skal i højere grad kunne bruges til at styrke den enkelte elevs faglige udvikling, end tilfældet er i dag. Derfor fremlægger KL, Danmarks Lærerforening og Skolelederforeningen en række anbefalinger til et nyt evaluerings- og bedømmelsessystem.

 • Debat: Investering i læreruddannelsen er også en investering i folkeskolen

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/januar/investering-i-laereruddannelsen-er-ogsaa-en-investering-i-folkeskolen 19. januar 2022

  Sammen med Lærerstuderendes Landskreds, KL og Danske Professionshøjskoler slår vi et slag for en styrket læreruddannelse samt en ny måde at tænke læreruddannelse på.

 • DLF: Tre ting står i vejen for den praksisnære undervisning

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/marts/dlf-tre-ting-staar-i-vejen-for-den-praksisnaere-undervisning 29. marts 2023

  Syv ud af 10 lærere vurderer i ny undersøgelse, at mere praksisnær undervisning i folkeskolen kan gøre eleverne mere motiverede. Lærerne vil ifølge DLF-formand Gordon Ørskov gerne variere undervisningen mere, men tre ting står i vejen: Manglende tid, frihed og fysiske forhold på skolerne.

 • Nationale test

  Sti: https://www.dlf.org/dlf-mener/evaluering-og-proever/nationale-test 11. oktober 2021

  Danmarks Lærerforening er kritisk over for obligatoriske nationale test. Det kan ikke dokumenteres, at elevernes resultater bliver bedre, fordi der anvendes nationale test.

 • Debat: Her er fem konkrete bud på en ny og mere ambitiøs læreruddannelse

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2021/december/debat-her-er-fem-konkrete-bud-paa-en-ny-og-mere-ambitioes-laereruddannelse 2. december 2021

  I dette debatindlæg kommer Gordon Ørskov Madsen, formand for DLF, Caroline Holdflod Nørgaard, forperson for LL, Thomas Gyldal Petersen, formand for KL's børne- og undervisningsudvalg, og Camilla Wang, næstformand i Danske Professionshøjskoler, med deres fem bud på en mere ambitiøs læreruddannelse.

 • Debat: Vi har tabt formålet med karakter af syne

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2019/maj/debat-vi-har-tabt-formaalet-med-karakter-af-syne 27. maj 2019

  Der er behov for reel nytænkning af karakterer og skala, der skal passe til dansk skoletradition, skriver DLF's Jeanette Sjøberg i et debatindlæg på Altinget.

 • Debat: Børn og unge skal rustes til en digital fremtid – på godt og ondt

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/februar/debat-boern-og-unge-skal-rustes-til-en-digital-fremtid-paa-godt-og-ondt 10. februar 2023

  Skolerne skal ikke blot skærme børn og unge fra digitale løsninger og kunstig intelligens, men lære de unge at forholde sig til den digitale virkelighed, der omgiver dem. Det skriver en række uddannelsesaktører i et fælles indlæg i Altinget.

 • Drop præstationskultur og giv plads til dannelse

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2019/juni/drop-praestationskultur-og-giv-plads-til-dannelse 3. juni 2019

  En femtedel af de unge føler sig pressede. Folkeskolen skal ikke handle om at præstere og sammenligne, men om at mestre, skriver Yildiz Akdogan (S) og Jeanette Sjøberg i et debatindlæg i Altinget.

 • Godt med mindre pres ved afgangsprøverne

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/februar/godt-med-mindre-pres-ved-afgangsproeverne 25. februar 2022

  Ministeriet har netop meddelt, hvordan sommerens afgangsprøver og valgfagsprøverne skal afvikles.

 • Nyt afsnit af DLF's podcast: Mistrivsel, inklusion og præstationspres

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/juni/nyt-afsnit-af-dlfs-podcast-mistrivsel-inklusion-og-praestationspres 17. juni 2022

  Lyt til anden episode af Danmarks Lærerforenings podcast, Skole Laver Vi Sammen, hvor formand Gordon Ørskov Madsen har Skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal, i studiet til en snak om inklusion, mistrivsel og præstationspres.


 • Her vises 11 til 20 ud af 25

  1 2 3

Udvalgte emner