Folkeskolen

 • Antallet af lærere uden for folkeskolen stiger

  Sti: https://www.dlf.org/pressemeddelelser/2021/november/antallet-af-laerere-uden-for-folkeskolen-stiger 2. november 2021

  Mens der i store dele af landet er efterspørgsel efter flere uddannede lærere på de kommunale skoler, vælger et stadig større antal lærere et job uden for folkeskolen.

 • Finanslovsaftalen er et vigtigt signal om opbakning til folkeskolen

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2019/december/finanslovsaftalen-er-et-vigtigt-signal-om-opbakning-til-folkeskolen 3. december 2019

  DLF-formand Anders Bondo Christensen kalder finanslovsaftalen et vigtigt signal fra Christiansborg om, at der skal flere lærere til folkeskolen.

 • Debat: Handlingsplan må sikre lærere til folkeskolen

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/april/debat-handlingsplan-maa-sikre-laerere-til-folkeskolen 25. april 2022

  I dette debatindlæg folder formand Gordon Ørskov Madsen sine tanker om en national handleplan for lærergerningen ud. Indlægget er bragt i Avisen Danmark.

 • 17 procent af lærerne i folkeskolen er ikke læreruddannede

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2019/november/17-procent-af-laererne-i-folkeskolen-er-ikke-laereruddannede 25. november 2019

  Andelen af de ansatte i lærerstillinger i folkeskolen, som ikke har en læreruddannelse, er steget fra 10,1 pct. i 2012 til 16,9 pct. i 2017.

 • Kronik: Vores børn fortjener en styrket folkeskole

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2019/juni/kronik-vores-boern-fortjener-en-styrket-folkeskole 3. juni 2019

  Vi skal styrke folkeskolen, så den kan tage hånd om elevernes udvikling og trivsel, skriver Morten Østergaard (R) og Anders Bondo i en kronik i Kristeligt Dagblad.

 • Betydeligt færre lærere til mange flere undervisningstimer

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2019/december/betydeligt-faerre-laerere-til-mange-flere-undervisningstimer 6. december 2019

  Analyse: Elevernes timetal på ti år er steget væsentligt samtidig med, at antallet af lærere er faldet markant.

 • Bondo, Hjortdal og Edelberg: Skolen har brug for en grundinvestering

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2019/juni/bondo-hjortdal-og-edelberg-skolen-har-brug-for-en-grundinvestering 6. juni 2019

  De økonomiske rammer i folkeskolen er så snævre, at det er svært at give børnene den undervisning, de har krav på, skriver formændene for DLF, skolelederne og Skole og Forældre.

 • Debat: Vores folkeskole kan ikke tåle, at så få vil være lærere

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/juli/debat-vores-folkeskole-kan-ikke-taale-at-saa-faa-vil-uddanne-sig-til-laerer 28. juli 2022

  Optaget på læreruddannelsen er faldet med 11 procent siden sidste år. Det er en meget bekymrende udvikling for folkeskolen, skriver Danmarks Lærerforenings formand, Gordon Ørskov Madsen, i et indlæg i Politiken.

 • Fællesskabets skole

  Sti: https://www.dlf.org/dlf-mener/faellesskabets-skole 31. oktober 2017

  I samarbejde med 3F og FOA har DLF udviklet fem dogmer for folkeskolen som fællesskabets skole. Læs her om tankerne bag samarbejdet mellem de tre fagforeninger. I menuen til højre kan du folde de fem dogmer ud og downloade e-bogen Fælleskabets Skole.

 • Uddannede lærere

  Sti: https://www.dlf.org/dlf-mener/elevrettigheder/uddannede-laerere 25. maj 2017

  Lærerens viden og kompetencer inden for didaktik, relationer og klasseledelse er den faktor, som har størst betydning for elevernes udbytte af undervisningen. Det er derfor helt centralt, at eleverne i folkeskolen undervises af uddannede lærere.


 • Her vises 11 til 20 ud af 295

Udvalgte emner