Folkeskolen

 • Debat: Vi har brug for skolepsykologer, der kender skolen

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/august/debat-vi-har-brug-for-skolepsykologer-der-kender-skolen 30. august 2023

  Vi bør vække de gamle skolepsykologer til live igen gennem en ny skole-psykologuddannelse. Ikke som et fortidslevn, men som en løsning på nutidens problemer, skriver Regitze Flannov, forkvinde for undervisningsudvalget i Danmarks Lærerforening.

 • Fælles opråb: Der skal passes bedre på offentligt ansatte

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/september/aabent-brev-til-justitsministeren-fagforbund-i-opraab-om-chikane-af-offentligt-ansatte 7. september 2023

  Chikane af offentligt ansatte er et stigende problem, og det er urimeligt, at offentligt ansatte skal betale så høj en pris blot for at udføre deres arbejde. Det mener DLF og seks andre fagforbund, der er gået sammen om dette åbne brev til justitsminister Peter Hummelgaard.

 • 17 organisationer: Vold går i arv. Men Danmark har ingen handlingsplan

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/oktober/17-organisationer-vold-gaar-i-arv-men-danmark-har-ingen-handlingsplan 4. oktober 2023

  Forældres vold risikerer at gå i arv til deres børn og kan plage generation efter generation. Alligevel har Danmark ikke en politisk handlingsplan for, hvordan voldskæden bliver stoppet. Det skal der laves om på, skriver 17 organisationer.

 • Glædelig Lærerens Dag!

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/oktober/glaedelig-laererens-dag 5. oktober 2023

  Lærerne spiller en nøglerolle for at sikre trivslen hos børn og unge - derfor skal vi give lærere bedre tid og rammer til at lykkes med kerneopgaven og værne om skolens fællesskab, skriver DLF, FSL og GL i anledning af den internationale Lærerens Dag.

 • DLF, BUPL og DSR: Ny lov om arbejdsskader er urimelig og diskriminerende

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/november/faelles-debatindlaeg-ny-lov-om-arbejdsskader-er-urimelig-og-diskriminerende 16. november 2023

  Lærere, pædagoger og sygeplejersker kan miste erstatninger i millionklassen med ny lov om arbejdsskader. Det skal laves om, skriver DLF, BUPL og DSR i dette fælles debatindlæg.

 • Debat: Ministeren bør sikre CFU’ernes fremtid

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/december/debat-ministeren-boer-sikre-cfu-ernes-fremtid 18. december 2023

  Regeringen var ved at beskære Centre for Undervisningsmaterialer i årets finanslov. Det er den forkerte vej at gå, hvis man vil sikre kvalitet – og mindre skærmtid – i skolen, skriver Regitze Flannov i et indlæg i Jyllands-Posten.

 • Debat: Bland ikke skærmdebatten sammen med behovet for teknologiforståelse

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2024/januar/debat-bland-ikke-skaermdebatten-sammen-med-behovet-for-teknologiforstaaelse 18. januar 2024

  Børn og unge skal ikke kun beskyttes fra teknologien, men klædes på til at tage magten over den, skriver DLF's Regitze Flannov og Den Nationale Alliance for Teknologiforståelse i et debatindlæg i Altinget.

 • Danmarks Lærerforening fylder 150 år

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2024/januar/danmarks-laererforening-fylder-150-aar 3. januar 2024

  Da nytårsklokkerne ringede året 2024 ind, gik DLF ind til sit 150-års jubilæum. Det vil året igennem blive markeret, bl.a. med medlemsarrangementer rundt om i landet.

 • DLF hilser skærmanbefalinger velkomne

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2024/februar/dlf-hilser-skaermanbefalinger-velkomne 6. februar 2024

  Nye anbefalinger om brug af skærme i skolerne er landet et godt sted, men understreger behovet for at investere i et bredere udvalg af undervisningsmidler, lyder det fra Danmarks Lærerforening.

 • Fælles debatindlæg: Vores velfærd rammes af unødvendige nedskæringer, for vi har faktisk penge nok

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2024/marts/faelles-debatindlaeg-vores-velfaerd-rammes-af-unoedvendige-nedskaeringer-for-vi-har-faktisk-penge-nok 22. marts 2024

  I stedet for at sætte sin lid til afbureaukratisering bør regeringen tage et opgør med de mekanismer i budgetloven, der tvinger kommunerne til at underforbruge af frygt for sanktioner, skriver DLF og fire øvrige fagforeninger i dette fælles debatindlæg.


 • Her vises 221 til 230 ud af 240

Udvalgte emner