Folkeskolen

 • Debat: Lad skolerne selv styre kontakten med forældrene

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2019/januar/debat-lad-skolerne-selv-styre-kontakten-med-foraeldrene 25. januar 2019

  Det er vigtigt, at det ikke er systemerne, der bestemmer, hvad vi skal i skolerne, men at de enkelte skoler har mulighed for at træffe deres egne beslutninger. Sådan skriver DLF-formand Anders Bondo Christensen i et debatindlæg i en række aviser i dag.

 • Ny rådgivningsgruppe skal forenkle elevplanen

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2019/april/ny-raadgivningsgruppe-skal-forenkle-elevplanen 24. april 2019

  Danmarks Lærerforenings Jeanette Sjøberg deltager i regeringens rådgivningsgruppe om forenklede elevplaner.

 • Debat: Sammenhold er vores DNA

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2019/januar/debat-sammenhold-er-vores-dna 11. januar 2019

  Fællesskabet i fagbevægelsen er centralt, hvis man skal finde fælles løsninger ved OK21. Det skriver de offentlige fagforbund i et debatindlæg.

 • Brev fra ministeren og KL: Vigtigt med fokus på hygiejne og sikkerhed på skolerne

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2020/november/brev-fra-ministeren-og-kl-til-alle-landets-skoler 2. november 2020

  Lærerne skal være trygge ved at gå på arbejde, skriver Pernille Rosenkrantz-Theil og Thomas Gyldal Petersen i fælles brev til alle landets skoler.

 • DLF: Vi er klar til nødundervisning

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2020/december/dlf-vi-er-klar-til-noedundervisning 7. december 2020

  Statsministeren og sundhedsmyndighederne har netop meldt ud, at de ældste elever i 38 kommuner sendes hjem til fjernundervisning foran skærmen frem til juleferien. Lærerne er klar - men Danmarks Lærerforening understreger, at der er tale om en nødløsning.

 • Elevernes trivsel og arbejdsmiljøet bør være topfokus ved genåbning af skolen

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2021/februar/elevernes-trivsel-og-arbejdsmiljoeet-boer-vaere-topfokus-ved-genaabning-af-skolen 1. februar 2021

  Danmarks Lærerforening glæder sig over, at der er stort fokus på elevers og læreres arbejdsmiljø ved genåbningen af skolen, samt at bekendtgørelsen om nødundervisning gælder resten af skoleåret. Regeringen bør ifølge foreningen også se på muligheden for at tilføre ekstra midler til at ansætte flere lærere den kommende tid.

 • Danmarks Lærerforening: Vigtigt med en forsigtig genåbning

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2021/februar/danmarks-laererforening-vigtigt-med-en-forsigtig-genaabning 24. februar 2021

  Vi skal åbne skolen sikkert. Derfor bakker Danmarks Lærerforening op om regeringens køreplan for den delvise genåbning af blandt andet folkeskolen.

 • Debat: Fattigdom findes også i dit barns skoleklasse

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2021/september/debat-fattigdom-findes-ogsaa-i-dit-barns-skoleklasse 28. september 2021

  I et rigt land som Danmark burde vi ikke have børn, der lever i fattigdom. Men det har vi. Antallet af børn, der lever i fattigdom i Danmark, er næsten fordoblet på 20 år.

 • Debat: 5. oktober er Lærerens dag både herhjemme og internationalt

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2021/oktober/5-oktober-er-laererens-dag-baade-herhjemme-og-internationalt 5. oktober 2021

  FN har indstiftet den internationale Lærerens dag 5. oktober, og i hele verden fejres lærerne i dag for det fantastiske arbejdede, de hver dag yder for vores børn og vores samfund, skriver Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening, og Kristian Weise, generalsekretær i Oxfam IBIS.

 • Den understøttende undervisning skal ikke tilbage igen

  Sti: https://www.dlf.org/pressemeddelelser/2021/november/den-understoettende-undervisning-skal-ikke-tilbage-igen 2. november 2021

  En ny undersøgelse viser, at 84 procent af alle kommuner gør brug af muligheden for at konvertere den understøttende undervisning (UUV).


 • Her vises 261 til 270 ud af 295

Udvalgte emner