Folkeskolen
- Alle
- Nyheder
- Andet
- Tal og analyser
- Politiske oplæg
- Regler og lovgivning
- Vejledning og publikationer
- Orientering og rådgivning
- DLF i medierne
- Efteruddannelse
-
Fælles mål
Sti: https://www.dlf.org/dlf-mener/fag/faelles-maal 28. november 2022Fælles Mål er nationale mål, der beskriver, hvad eleverne skal lære i skolens fag og emner samt i børnehaveklassen.
-
Debat: Ambitionerne for folkeskolen er fine, men pengene mangler
Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/november/debat-ambitionerne-for-folkeskolen-er-fine-men-pengene-mangler 9. november 2023Økonomi er ikke alt. Men lige nu står folkeskolen - hvilket regeringen også indrømmer - med en lang række udfordringer. Og de kan altså ikke løses, uden at skolernes økonomi bliver forbedret markant, skriver DLF's formand i dette debatindlæg.
-
Ny lov om evaluering og bedømmelse i folkeskolen vedtaget
Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/juni/ny-lov-om-evaluering-og-bedoemmelse-i-folkeskolen-vedtaget 9. juni 2022Folketinget har vedtaget en ny lov om test, evaluering og bedømmelse i folkeskolen, der blandt andet afskaffer uddannelsesparathedsvurderingerne og de nationale test i deres nuværende form. DLF kalder loven et stort skridt i den rigtige retning.
-
DLF: Ny læreruddannelse er et skridt på vejen mod flere uddannede lærere i folkeskolen
Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/september/dlf-ny-laereruddannelse-er-et-skridt-paa-vejen-mod-flere-uddannede-laerere-i-folkeskolen 13. september 2022Et flertal i Folketinget er blevet enige om rammerne for en ny læreruddannelse. DLF-formand Gordon Ørskov Madsen håber, at den nye læreruddannelse kan bidrage til at tiltrække flere unge til lærerfaget og folkeskolen.
-
Debat: Lærerjobbet skal være attraktivt
Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/september/debat-laererjobbet-skal-vaere-attraktivt 19. september 2022Læreruddannelsen slås ud over det faldende antal ansøgere også med et alt for stort frafald. Derfor er der god grund til at hilse det velkomment, at der netop er indgået en politisk aftale om en ændring af læreruddannelsen, skriver formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen i dette debatindlæg.
-
Danmarks Lærerforening: Brug folkeskolens erfaringer, når flere unge skal hjælpes i uddannelse og job
Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/maj/danmarks-laererforening-brug-folkeskolens-erfaringer-naar-flere-unge-skal-hjaelpes-til-uddannelse-og-job 3. maj 2023Reformkommissionen er kommet med sine anbefalinger, og DLF’s formand, Gordon Ørskov Madsen, ser store potentialer for folkeskolen. Dog ser han med stor alvor på forslaget om at afskaffe 10. klasse.
-
DLF: Gode takter i regeringens folkeskoleudspil, men økonomien bekymrer
Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/oktober/dlf-gode-takter-i-regeringens-folkeskoleudspil-men-oekonomien-bekymrer 11. oktober 2023Regeringen har præsenteret sit udspil på folkeskoleområdet. DLF ser mange gode takter, men er bekymrede over udspillets økonomi og frygter, at manglende finansiering vil spænde ben for ambitionerne.
-
Lærerkongres sender klart signal til politikerne: Folkeskolens udfordringer skal løses
Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/november/laererkongres-sender-klart-signal-til-politikerne-folkeskolens-udfordringer-skal-loeses 9. november 2022Folkeskolen står over for markante udfordringer, der kræver investeringer. Inklusionsudfordringer skal løses, og der skal skabes større overskud hos lærerne. Det er budskaberne fra DLF's kongres til det nyvalgte folketing.
-
Sammen om Skolen
Sti: https://www.dlf.org/dlf-mener/sammen-om-skolen 6. september 2022Danmarks Lærerforening har sammen med de andre store aktører på folkeskoleområdet – elever, skoleledere, forældre, kommuner og politikere etableret et tæt og forpligtende samarbejde, under overskriften ”Sammen om skolen”.
-
Det skal da på skoleskemaet!
Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/april/det-skal-da-paa-skoleskemaet 27. april 2022Hvert år udarbejder lærer Anders Thorsen en liste med forslag fra politikere og organisationer, der foreslår, at folkeskolen skal løse en konkret opgave ved at oprette et nyt fag. På baggrund af listen har mediet Altinget startet en temadebat med deltagelse fra en lang række parter rundt om uddannelsessystemet.
Her vises 51 til 60 ud af 212
- Publiceringsdato: 10. juni 2013
- Ændringsdato: 23. september 2014