Folkeskolen

 • Flere lærere uden uddannelse

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2018/marts/flere-laerere-uden-uddannelse 5. marts 2018

  Antallet af lærere uden læreruddannelse er steget støt siden 2013. Især er der kommet flere læreransatte, der kun har folkeskolens afgangsprøve eller studentereksamen, viser nye tal fra AE-rådet.

 • Fagbladet Folkeskolen ansætter ny chefredaktør og direktør

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/oktober/fagbladet-folkeskolen-ansaetter-ny-chefredaktoer-og-direktoer 31. oktober 2022

  Andreas Marckmann Andreassen bliver ny chefredaktør og adm. direktør for Fagbladet Folkeskolen.

 • Gratis e-bog: Fællesskabets skole

  Sti: https://www.dlf.org/medlem/medlemsfordele/blade-boeger-magasiner/faellesskabets-skole-gratis-e-bog 1. november 2017

  Her kan du downloade antologien "Fællesskabets skole", der er udgivet i samarbejde mellem 3F, FOA og Danmarks Lærerforening.

 • Fælles mål

  Sti: https://www.dlf.org/dlf-mener/fag/faelles-maal 28. november 2022

  Fælles Mål er nationale mål, der beskriver, hvad eleverne skal lære i skolens fag og emner samt i børnehaveklassen.

 • Ny kampagne om genstart af folkeskolen

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2021/april/ny-kampagne-om-genstart-af-folkeskolen 14. april 2021

  Danmarks Lærerforening har onsdag den 14. april lanceret kampagnen ”Genstart” i printaviser og på de sociale medier. Kampagnen skal vise, at lærerne står klar til at løfte opgaven med at genstarte folkeskolen og samtidig gøde jorden for debatten om folkeskolens fremtid.

 • Ny lov om evaluering og bedømmelse i folkeskolen vedtaget

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/juni/ny-lov-om-evaluering-og-bedoemmelse-i-folkeskolen-vedtaget 9. juni 2022

  Folketinget har vedtaget en ny lov om test, evaluering og bedømmelse i folkeskolen, der blandt andet afskaffer uddannelsesparathedsvurderingerne og de nationale test i deres nuværende form. DLF kalder loven et stort skridt i den rigtige retning.

 • DLF: Ny læreruddannelse er et skridt på vejen mod flere uddannede lærere i folkeskolen

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/september/dlf-ny-laereruddannelse-er-et-skridt-paa-vejen-mod-flere-uddannede-laerere-i-folkeskolen 13. september 2022

  Et flertal i Folketinget er blevet enige om rammerne for en ny læreruddannelse. DLF-formand Gordon Ørskov Madsen håber, at den nye læreruddannelse kan bidrage til at tiltrække flere unge til lærerfaget og folkeskolen.

 • Debat: Lærerjobbet skal være attraktivt

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/september/debat-laererjobbet-skal-vaere-attraktivt 19. september 2022

  Læreruddannelsen slås ud over det faldende antal ansøgere også med et alt for stort frafald. Derfor er der god grund til at hilse det velkomment, at der netop er indgået en politisk aftale om en ændring af læreruddannelsen, skriver formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen i dette debatindlæg.

 • KL og DLF: Samarbejde skal sikre lærerne en aftale

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2020/januar/kl-og-dlf-der-er-lagt-et-grundlag-for-et-godt-samarbejde 8. januar 2020

  Der hviler et stort ansvar på vores skuldre, når der skal forhandles en aftale i 2020, skriver DLF-formand Anders Bondo Christensen og KL-formand Jacob Bundsgaard.

 • Lærerkongres sender klart signal til politikerne: Folkeskolens udfordringer skal løses

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/november/laererkongres-sender-klart-signal-til-politikerne-folkeskolens-udfordringer-skal-loeses 9. november 2022

  Folkeskolen står over for markante udfordringer, der kræver investeringer. Inklusionsudfordringer skal løses, og der skal skabes større overskud hos lærerne. Det er budskaberne fra DLF's kongres til det nyvalgte folketing.


 • Her vises 61 til 70 ud af 297

Udvalgte emner