Lærernes uddannelse
- Alle
- Nyheder
- Andet
- Tal og analyser
- Politiske oplæg
- Regler og lovgivning
- Vejledning og publikationer
- Orientering og rådgivning
- Kongresbeslutninger
-
Debat: Ny læreruddannelse skal forberede de studerende bedre til lærerjobbet
Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/februar/debat-ny-laereruddannelse-skal-forberede-de-studerende-bedre-til-laererjobbet 10. februar 2022Vi håber, at politikerne på Christiansborg vil holde fast i helheden i den nytænkte læreruddannelse, som efter vores bedste overbevisning vil gøre nyuddannede lærere bedre i stand til at håndtere de ganske komplekse opgaver som fx klasserumsledelse, inklusion, mobning og forældresamarbejde.
-
Lille stigning i ansøgningerne til læreruddannelsen
Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/juli/lille-stigning-i-ansoegningerne-til-laereruddannelsen 5. juli 2023Flere unge ser mod læreruddannelsen, viser årets kvote 1-ansøgninsgstal. Der er grund til forsigtig optimisme – men stadig et stort arbejde foran os for at sikre flere uddannede lærere i folkeskolen, lyder det i fællesskab fra lærerne og de lærerstuderende.
-
Tal og analyser
Sti: https://www.dlf.org/service-menu/tal-og-analyser 16. maj 2018Find faktaoplysninger, tal og statistik om lærere, elever og skoler.
-
Modersmålsundervisning
Sti: https://www.dlf.org/medlem/inspiration-til-laererarbejdet/modersmaalsundervisning 18. november 2022 -
Lærermangel i folkeskolen kræver national handleplan
Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/juni/laerermangel-i-folkeskolen-kraever-national-handleplan 2. juni 2022En undersøgelse fra AE-rådet viser, at 4 ud af 10 af de nyuddannede lærere arbejder uden for folkeskolen efter fem år. Det er en alvorlig udfordring, der kalder på en national handleplan. Det fortæller DLF-formand Gordon Ørskov Madsen mere om i en video.
-
Kronik: Invester i lærernes X-faktor
Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/februar/debat-invester-i-laerernes-x-faktor 5. februar 2023Kan vi sikre, at flere kommer godt videre efter folkeskolen, vil det være en gevinst for både de unge og for samfundsøkonomien. Det handler blandt andet om dygtige lærere, skriver Danmarks Lærerforenings formand og formanden for De Økonomiske Råd i en fælles kronik i Jyllands-Posten.
-
Debat: Danmark skal være et digitalt foregangsland - Lad os styrke fagligheden med digitale fora til lærerne
Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/marts/debat-danmark-skal-vaere-et-digitalt-foregangsland-lad-os-styrke-fagligheden-med-digitale-fora-til-laererne 4. marts 2022Sammen med Netcompany slår vi et slag for, at Danmark skal være et digitalt foregangsland.
-
Mere end hver tredje nyansatte lærer har ikke en læreruddannelse
Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/november/mere-end-hver-tredje-nyansatte-laerer-har-ikke-en-laereruddannelse 9. november 2022Over en tredjedel af de lærere, der er blevet ansat i folkeskolen de seneste to år, har ikke en læreruddannelse. Udviklingen bekymrer Danmarks Lærerforenings formand, Gordon Ørskov Madsen.
-
Tale-høre undervisning
Sti: https://www.dlf.org/loen-og-vilkaar/arbejdstid/arbejdstid-for-ansatte-i-kommunerne/tale-hoere-undervisning 18. september 2019Når du arbejder med tale-høre undervisning, følger din arbejdstid som hovedregel lærernes arbejdstidsaftale.
-
Debat: Vores folkeskole kan ikke tåle, at så få vil være lærere
Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/juli/debat-vores-folkeskole-kan-ikke-taale-at-saa-faa-vil-uddanne-sig-til-laerer 28. juli 2022Optaget på læreruddannelsen er faldet med 11 procent siden sidste år. Det er en meget bekymrende udvikling for folkeskolen, skriver Danmarks Lærerforenings formand, Gordon Ørskov Madsen, i et indlæg i Politiken.
Her vises 21 til 30 ud af 67
- Publiceringsdato: 10. juni 2013
- Ændringsdato: 23. september 2014