Skolens økonomi

 • Debat: Børnene skal ikke lappe kommunernes huller

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/marts/debat-boernene-skal-ikke-lappe-kommunernes-huller 17. marts 2023

  Det er grotesk, at kommunerne sparer på skolerne i en tid, hvor flere børn mistrives. Kommunerne skal have et større økonomisk spillerum, så vi kan sikre en bæredygtig folkeskole, skriver DLF's formand, Gordon Ørskov Madsen, og formanden for Skole og Forældre, Rasmus Edelberg, i et fælles indlæg i Avisen Danmark.

 • Debat: Vi har brug for skolepsykologer, der kender skolen

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/august/debat-vi-har-brug-for-skolepsykologer-der-kender-skolen 30. august 2023

  Vi bør vække de gamle skolepsykologer til live igen gennem en ny skole-psykologuddannelse. Ikke som et fortidslevn, men som en løsning på nutidens problemer, skriver Regitze Flannov, forkvinde for undervisningsudvalget i Danmarks Lærerforening.

 • Lærere og pædagoger: Kommuneaftale skal investere i børnene

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/maj/laerere-og-paedagoger-kommuneaftale-skal-investere-i-boernene 31. maj 2022

  En økonomiaftale uden penge til at investere i børnene vil give et uopretteligt underskud på velfærden. Det skriver DLF's formand, Gordon Ørskov Madsen, og BUPL's formand, Elisa Rimpler, i et debatindlæg i Altinget.

 • Lille stigning i ansøgningerne til læreruddannelsen

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/juli/lille-stigning-i-ansoegningerne-til-laereruddannelsen 5. juli 2023

  Flere unge ser mod læreruddannelsen, viser årets kvote 1-ansøgninsgstal. Der er grund til forsigtig optimisme – men stadig et stort arbejde foran os for at sikre flere uddannede lærere i folkeskolen, lyder det i fællesskab fra lærerne og de lærerstuderende.

 • Glædelig Lærerens Dag!

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/oktober/glaedelig-laererens-dag 5. oktober 2023

  Lærerne spiller en nøglerolle for at sikre trivslen hos børn og unge - derfor skal vi give lærere bedre tid og rammer til at lykkes med kerneopgaven og værne om skolens fællesskab, skriver DLF, FSL og GL i anledning af den internationale Lærerens Dag.

 • Kronik: Invester i lærernes X-faktor

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/februar/debat-invester-i-laerernes-x-faktor 5. februar 2023

  Kan vi sikre, at flere kommer godt videre efter folkeskolen, vil det være en gevinst for både de unge og for samfundsøkonomien. Det handler blandt andet om dygtige lærere, skriver Danmarks Lærerforenings formand og formanden for De Økonomiske Råd i en fælles kronik i Jyllands-Posten.

 • Målsætninger

  Sti: https://www.dlf.org/om-dlf/om-dlf/maalsaetninger 15. november 2023

  Målsætningerne skal ses i en sammenhæng med foreningens øvrige retningsgivende politikker og principper, herunder særligt principprogram, folkeskoleideal, professionsideal samt vision og mission.

 • Udsigt til skolebesparelser i syv ud af ti kommuner

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/september/udsigt-til-skolebesparelser-i-syv-ud-af-ti-kommuner 19. september 2023

  De lokale lærerkredse tegner et dystert billede af skoleøkonomien – politikerne er nødt til at vågne op, lyder det fra DLF.

 • Debat: Politikerne laver politik på Finansministeriets skæve regnemodeller

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/juni/debat-politikerne-laver-politik-paa-finansministeriets-skaeve-regnemodeller 15. juni 2023

  Indtil vi har et bedre grundlag for at indregne effekterne af velfærd, bør vi sende de skæve regnemodeller til hjørne i finanslovssammenhæng, så de ikke præger prioriteringerne i forhandlingerne, skriver DLF, Dansk Socialrådgiverforening, HK Kommunal, BUPL og FOA i et debatindlæg i Altinget.

 • Danmarks Lærerforening i åbent brev til politikere: Behov for investeringer i folkeskolen

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/maj/danmarks-laererforening-i-aabent-brev-til-politikere-behov-for-investeringer-i-folkeskolen 2. maj 2023

  DLF's formand og formændene i landets seks største byer er stærkt bekymrede for de konsekvenser, kommunernes pressede økonomi har for folkeskolen og for elever i mistrivsel. Derfor er de gået sammen i et åbent brev til politikere i kommuner og på Christiansborg.


 • Her vises 21 til 30 ud af 38

  1 2 3 4

Udvalgte emner