Alle medlemmer

 • Ny forskning: Ansatte tør ikke ytre sig kritisk og rammes af stress

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2016/marts/ansatte-toer-ikke-ytre-sig-kritisk-og-rammes-af-stress 7. marts 2016

  Hvis medarbejderne ikke tør ytre sig kritisk om arbejdet, øges risikoen for moralsk stress, viser ny ph.d. Det skriver hovedorganisationen FTF, som efterlyser politisk handling, så ansatte tør ytre sig.

 • Kronik: Hvis er folkeskolen?

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2016/februar/kronik_hvis-er-folkeskolen_februar 11. februar 2016

  Når lærere fortæller, at det er svært at nå at forberede sig godt nok og svært at komme omkring hvert enkelt barn, og når børnene efterlyser noget så enkelt som skemalagte frikvarterer, så skal vi lytte. Det skriver DLF-næstformand Dorte Lange og tænketanken Børn, Viden og Politik i dagens Berlingske-kronik.

 • Kommunalpolitikere overser efteruddannelse og naturfag i folkeskolen

  Sti: https://www.dlf.org/pressemeddelelser/2013/november/kommunalpolitikere-overser-efteruddannelse-og-naturfag-i-folkeskolen 13. november 2013

  Efteruddannelse af lærerne og opkvalificering af naturfagene i folkeskolen, er fraværende hos de to borgmestertunge partier i kommunalvalgkampen.

 • DLF mener: De nødvendige prioriteringer

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2016/marts/de-noedvendige-prioriteringer_debat 1. marts 2016

  Vi har ganske enkelt ikke råd til, at flere lærere forlader folkeskolen på grund af dårligt arbejdsmiljø. Det påpeger Thomas Andreasen, formand for organisations- og arbejdsmiljøudvalget, i et debatindlæg til Fagbladet Folkeskolen.

 • Ny forskning: Resultatstyring skader – også på folkeskoleområdet

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2016/april/ny-forskning_resultatstyring-skader_ogsaa-paa-folkeskoleomraadet 14. april 2016

  Resultatbaseret styring via måltal, kontrol- og dokumentationskrav virker stik imod hensigten på folkeskoleområdet samt to andre velfærdsområder, viser en ny forskningsbaseret rapport fra KORA. Politikerne bliver nødt til at tage rapportens konklusioner alvorligt og stole på, at lærerne er kvalificerede til at vurdere elevernes faglige niveau uden brug af snævre mål og test, påpeger Anders Bondo Christensen.

 • Sammenhængende og inkluderende indsats kan løfte elever med anden etnisk baggrund end dansk

  Sti: https://www.dlf.org/pressemeddelelser/2017/maj/sammenhaengende-og-inkluderende-indsats-kan-loefte-elever-med-anden-etnisk-baggrund-end-dansk 19. maj 2017

  Politiske forslag skal ikke være snuptagsløsninger, men bygge på viden, lyder det fra formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.

 • Det haster med en bedre læreruddannelse

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2019/maj/det-haster-med-en-bedre-laereruddannelse 20. maj 2019

  En bedre og mere attraktiv læreruddannelse kan bidrage til at løse folkeskolens rekrutteringsudfordringer, skriver DLF's Jeanette Sjøberg i et fælles debatindlæg med radikales Sofie Carsten Nielsen.

 • Eleverne har fået flere timer men færre lærere

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2016/september/eleverne-har-faaet-flere-timer-men-faerre-laerere 16. september 2016

  Siden folkeskolereformen blev vedtaget, har eleverne i folkeskolen fået 36 procent flere timer. Det viser nye tal fra OECD. Men antallet af lærere til at undervise er faldet.

 • Debat: 43.500 børn ofres på symbolpolitikkens alter

  Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2016/oktober/debat-43500-boern-ofres-paa-symbolpolitikkens-alter 31. oktober 2016

  Alt for mange børn bliver ramt af det nye kontanthjælpsloft, og det kommer til at koste dyrt fremover. Det skriver blandt andre DLF-formand Anders Bondo Christensen i Politiken i dag.

 • DLF inviterer til samarbejde om at få alle elever med

  Sti: https://www.dlf.org/pressemeddelelser/2016/november/dlf-inviterer-til-samarbejde-om-at-faa-alle-elever-med 27. november 2016

  I dag har Venstre, Konservative og Liberal Alliance præsenteret et nyt regeringsgrundlag, hvor blandt andet folkeskolen bliver fremhævet. Danmarks Lærerforening er klar til samarbejde om at løfte fagligt svage elever. De positive erfaringer med læseprojektet ”Vi læser for livet”, der byggede systematisk formidling af viden fra forskningen og styrkelse af lærernes kompetencer, kan være modellen for en fælles indsats.


 • Her vises 221 til 230 ud af 507

Udvalgte emner