Vi arbejder for dig FN's verdensmål

Verdensmål 12 og madkundskab

Verdensmaal Madkundskab 800
Sæt verdensmål 12 ’Ansvarligt forbrug og produktion’ på skoleskemaet

Lektor i madkundskab og skolelærer Helle Brønnum Carlsen har sammen med Spar Nord Fonden, Foreningen for Madkundskab og Danmarks Lærerforening udarbejdet et undervisningsmateriale om verdensmål 12 og bæredygtighed. Undervisningsmaterialet er gratis.

Undervisningsmaterialet ’Verdensmål og Madkundskab’

I undervisningsmaterialet gives konkrete bud på, hvordan man kan forbruge varer og ressourcer på en måde, så man reducerer menneskets fodaftryk på naturen - det handler om at skabe god mad og tænke på den jord, som vi bor på.

Materialet har været afprøvet – med succes - i 35 klasser og er lige til at gå til. Med undervisningsmaterialet i hånden bliver du, som lærer i madkundskab, inspireret og klædt på til at arbejde med økonomisk, social og miljømæssig bæredygtighed.

Materialet består af:  

  • Teoribøger ’Teori om bæredygtighed’ (Bind 1)
  • Opskriftsbøger ’Bæredygtighed i praksis’ (Bind 2)
  • Digital lærervejledning med lektionsplaner og henvisning til Fælles Mål
  • Digital Power Point Præsentation.

Den digitale lærervejledning og Power Point Præsentation kan hentes på Spar Nord Fondens og Foreningen for Madkundskabs hjemmeside.

Bind 1 ’Teori om bæredygtighed’ kan bestilles som skolesæt og skal genbruges som taskebøger. KOORDINÉR derfor med dine kollegaer, inden du bestiller og bestil gerne samlet som skole

Bind 2 ’Bæredygtighed i praksis’ skal med eleverne hjem EFTER endt undervisningsforløb. På den måde kan eleverne også inspirere deres forældre til bæredygtig adfærd. 

Det vil også være muligt at bestille bøgerne næste skoleår 2021/22.
 

Tilmelding

For at tilmelde dig, skal du udfylde følgende via linket forneden:

  • Navn:
  • Skolenavn og adresse:
  • Postnummer og kommune:
  • E-mail:
  • Antal bøger (Bind 1 og Bind 2):

 For bestilling af bøger klik her 

Tilmeldingsfristen er den 11. maj 2020, hvis du vil have bøgerne inden sommerferien.
 

Tilskud til klassefest

Spar Nord Fonden giver tilskud til en bæredygtig klassefest til de første 300 klasser, som tilmelder sig. Det eneste I skal gøre er at oploade et billede fra skolekøkkenet, hvor I bruger undervisningsmaterialet. Det kan gøres her: https://upload.sparnordfonden.dk/
 

Det praktiske

Bøgerne sendes fra FADL’s Forlag. Såfremt der er spørgsmål vedr. levering skal der rettes henvendelse til FADL’s Forlag på e-mail redaktion@fadlsforlag.dk

Ved andre henvendelser kan Jeanette Hansen, Danmarks Lærerforening, e-mail jeha@dlf.org eller Elisabeth Rosenbeck Viksnins, Spar Nord Fonden elisabeth@sparnordfonden.dk kontaktes.