Vi arbejder for dig FN's verdensmål

Verdensmål 12 og madkundskab

Verdensmaal Madkundskab 800
Gratis materiale om bæredygtighed i faget Madkundskab

Grundet stor efterspørgsel er undervisningsmaterialet revet væk, og vi har måttet lukke for flere bestillinger.

Lektor i madkundskab og skolelærer Helle Brønnum Carlsen har sammen med Spar Nord Fonden, Foreningen for Madkundskab og Danmarks Lærerforening udarbejdet et undervisningsmateriale om Verdensmål 12 og bæredygtighed.

Undervisningsmaterialet er gratis og giver konkrete bud på, hvordan man kan forbruge varer og ressourcer, så man reducerer menneskets aftryk på naturen, tænker på den jord, som vi bor på – og samtidig skaber god mad.

Materialet har været afprøvet – med stor succes - og er indtil videre sendt ud i 80.000 eksemplarer til madkundskabslærere i hele landet.

Materialet består af:

  • Teoribog ’Teori om bæredygtighed’ (Bind 1)
  • Opskriftsbog ’Bæredygtighed i praksis’ (Bind 2)
  • Lærervejledning med lektionsplaner og henvisning til Fælles Mål
  • Power Point Præsentation

Den digitale lærervejledning og Power Point Præsentation kan hentes på Spar Nord Fondens og Foreningen for Madkundskabs hjemmeside. Du kan læse mere på Spar Nord Fondens hjemmeside: https://www.sparnordfonden.dk/verdensmaal-og-madkundskab.aspx

 

Værd at vide

Bind 1 ’Teori om bæredygtighed’ kan bestilles som skolesæt og skal genbruges som taskebøger. KOORDINÉR derfor med dine kollegaer, inden du bestiller og bestil gerne samlet som skole.

Bind 2 ’Bæredygtighed i praksis’ skal med eleverne hjem EFTER endt undervisningsforløb. På den måde kan eleverne også inspirere deres forældre til bæredygtig adfærd.

Spar Nord Fonden giver tilskud til en bæredygtig klassefest til de første 300 klasser, som uploader billede fra forløbet med Verdensmål & Madkundskab og det nye materiale. Upload af billede foregår også via Spar Nord Fondens hjemmeside: https://upload.sparnordfonden.dk/

Bøgerne sendes fra FADL’s Forlag. Såfremt der er spørgsmål til levering, skal der rettes henvendelse til FADL’s Forlag på e-mail til redaktion@fadlsforlag.dk.