Nyheder

Danmarks Lærerforening har valgt ny formand

Gordon Valgt 1000
På Danmarks Lærerforenings kongres har de delegerede netop valgt Gordon Ørskov Madsen som ny formand for de danske lærere.

I alt har 298 delegerede afgivet deres stemme til formandsvalget på kongressen, der foregår i Falkonersalen på Frederiksberg. Stemmerne fordelte sig således blandt de tre opstillede kandidater:

156 til Gordon Ørskov Madsen (svarende til 52,3 procent), 140 til Morten Kvist Refskov (svarende til 47 procent) og 2 til Anders Liltorp (svarende til 0,7 procent).

Dermed overtager Gordon Ørskov Madsen stafetten fra Anders Bondo Christensen, der efter 18 år på posten i august meddelte, at han ikke ønskede at genopstille som formand.

Gordon Ørskov Madsen har blandt andet skrevet i sit valgoplæg:

"Jeg vil fortsætte kampen for at styrke tilliden til lærerne og lærernes mulighed for at skabe god undervisning. Men vi er langt fra at være i mål – den ekstreme styring skal afløses af professionalisme, frihed og ansvar. Det kræver tillid at nå dertil, og den er vi på vej til at bygge op."

Læs Gordon Ørskov Madsens valgoplæg til formandsvalget (pdf)

Gordon Ørskov Madsen er 54 år og har været medlem af Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse siden 2007, hvor han har været formand for overenskomstudvalget siden 2010. Han er tidligere lærer på Hasle Skole ved Aarhus og har været kredsformand i Aarhus Lærerforening.