Nyheder

Det skal da på skoleskemaet!

Hvert år udarbejder lærer Anders Thorsen en liste med forslag fra politikere og organisationer, der foreslår, at folkeskolen skal løse en konkret opgave ved at oprette et nyt fag. På baggrund af listen har mediet Altinget startet en temadebat med deltagelse fra en lang række parter rundt om uddannelsessystemet.

Lærer Anders Thorsen laver hvert år en liste med forslag fra politikere og organisationer, der foreslår, at folkeskolen skal løse en konkret opgave. Blandt forslagene er blandt andet selvforsvar, moms og iværksætteri.

Anders Thorsens liste har mediet Altinget samlet op, og på baggrund af den startet en temadebat, hvor forskellige organisationer, forskere og interessenter har deltaget under overskriften ”Hvad skal der være mindre af i uddannelsessystemet?”.

Formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen har også deltaget i debatten. Han slår blandt andet på tromme for, at skolen skal have frihed til at løse sin brede dannelsesopgave.

Læs Gordon Ørskov Madsens indlæg i Altinget

Blandt deltagerne i debatten finder man derudover evalueringsinstituttet EVA, forsker Andreas Rasch-Christensen, Dansk Metal, Konservative og Enhedslisten og mange andre.

Find alle indlæg i Altingets temadebat om indholdkrav i uddannelsessystemet