Nyheder

DLF: Spændende takter i regeringens ambitioner om frihed til folkeskolen

Den nye regering lægger ifølge Danmarks Lærerforenings formand godt fra start med ambitioner om større lokal frihed til folkeskolen og et fortsat samarbejde i Sammen om Skolen-partnerskabet.

Den nye SVM-regering vil sætte folkeskolen fri og sikre skolerne bedre muligheder for at bruge ressourcerne lokalt til at indrette den skoledag, der giver mening. Det glæder Danmarks Lærerforenings formand, Gordon Ørskov Madsen, som samtidig er glad for, at samarbejdet i Sammen om Skolen-partnerskabet nu er skrevet ind i regeringsgrundlaget.

- Jeg ser mange spændende takter i regeringens foreløbige arbejde på folkeskoleområdet. Især er jeg glad for, at skolerne får mere frihed til at bruge ressourcerne mere fornuftigt, at børn og unges trivsel fylder, og at Sammen om Skolen-partnerskabet fortsat bliver omdrejningspunkt, når vi finder fælles løsninger på folkeskolens udfordringer, siger Gordon Ørskov Madsen.

Frisættelsen af folkeskolen har været under opsejling gennem længere tid, og DLF-formanden glæder sig over, at politikerne nu er klar til at korte skoledagene og give skolerne mulighed for at bruge ressourcerne til at skabe den skole, man ønsker lokalt.

- Regeringen lægger op til et opgør med de lange skoledage, der har været en klods om benet på skolerne, siden de blev indført. Den frihed kan være en nøgle til at give skolerne det råderum, der er brug for, når skolen skal udvikles lokalt. Men det er afgørende, at de penge, der frigives, bliver på skolerne, så friheden ikke bliver en spareøvelse, siger Gordon Ørskov Madsen.

Læs hele regeringsgrundlaget på Statsministeriets hjemmeside

Målgruppe