Nyheder

Fire fynske kredse går sammen om at skabe et grønt netværk

På Fyn drømmer de om at sætte deres aftryk på den grønne omstilling. Derfor er fire fynske kredse nu gået sammen om at søge midler fra den pulje, Danmarks Lærerforening har sat af til medlemsaktiviteter om grøn omstilling og bæredygtighed.

For en af initiativtagerne bag ansøgningen, Jeppe Dørup, der er kredsstyrelsesmedlem i Lærerkredsen Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Nyborg, lå det lige til højrebenet, at en ansøgning skulle af sted.

”Fagforeningerne har altid sat dagsordner for, hvordan verden skal udvikle sig. Den grønne dagsorden er en af tidens største, og hvis ikke vi som fagforening skulle mene noget om det, hvem skulle så? Vi ved, at det er vigtigt både for vores medlemmer, men også for vores elever. Og netop de sidste, er jo dem, der skal leve på vores planet. Derfor er det vigtigt, vi forholder os til klimaudfordringerne,” siger Jeppe Dørup.

Og det var Jeppe Dørups kreds ikke alene om at mene. Da kredsen havde møde i det pædagogiske udvalg sammen med Odense Lærerforening, Øhavets Lærerkreds og Vends-Herreds Lærerkreds, faldt snakken på den grønne omstilling. Hurtigt blev de alle enige om at slå pjalterne sammen og finde på initiativer, der kunne fremme den grønne dagsorden.

Drømmen om et grønt netværk af lærere

De fire kredse vil søsætte et netværk for lærere, der brænder for den grønne dagsorden, og som har lyst til at mødes for at inspirere og dele erfaringer med hinanden.

For at komme i gang har de ambitioner om at samle 100 lærere fra de fire kredse til et kick off-arrangement. Øverst på dagsorden er spørgsmålet om, hvordan de får malet dagligdagen som lærer mere grøn.

”Vi vil gerne åbne vinduerne for lærerne ved at give dem noget inspiration og konkrete indspark, som de for eksempel kan bruge i deres undervisning af eleverne,” siger Jeppe Dørup.

Arrangementet var planlagt til at løbe af stablen i starten af februar, men er desværre på grund af Corona blevet udskudt til april.

Vil du være med til at arbejde for den grønne omstilling?

Har du også lyst til at gøre noget for den grønne omstilling, så tag fat i din lokale kreds og præsentér din idé. Foreningen støtter op om initiativer, der gror nedefra – sammen gør vi en forskel.

Danmarks Lærerforening arbejder for et bæredygtigt samfund og støtter den grønne omstilling. Gennem mange år har fagbevægelsen kæmpet for gode leveforhold for lønmodtagere. Ikke kun i forhold til løn og arbejdsvilkår, men også når det gælder retten til uddannelse og sundhed.

Klimakrisen er en af vores tids største udfordringer – og den skal løses. For den truer leveforholdene for mennesker på kloden, risikerer at øge uligheden og truer tilliden blandt lønmodtagerne til demokratiet.

Som en del af den samlede fagbevægelse skal Danmarks Lærerforening være med til at modvirke udviklingen. Vi skal påvirke samfundets udvikling med grøn omstilling og bæredygtighed på skolerne, i kommunerne og på nationalt og internationalt plan.

Derfor besluttede de delegerede på kongressen den 8. december 2020, at vores kamp for en grønnere verden skulle gøres endnu mere synlig. Der blev oprettet en pulje, hvor kredsene kan søge midler til medlemsaktiviteter om grøn omstilling og bæredygtighed.

Hør i videoen nedenfor Jeppe Dørup, der er kredsstyrelsesmedlem i Lærerkredsen Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Nyborg, fortælle om tankerne bag projektet fra de fire fynske kredse.