Nyheder

Danmarks Lærerforening indgår overenskomst med Pilelygaard København

Danmarks Lærerforening indgår overenskomst med dagbehandlingsstedet Pilelygaard København. Overenskomsten sikrer, at lærerne får samme løn og arbejdsvilkår, som lærere ansat i kommunale grundskoler.

Danmarks Lærerforening har på vegne af Lærernes Centralorganisation (LC) indgået en overenskomst med dagbehandlingsstedet Pilelygaard København. Overenskomsten dækker de lærere, der underviser på skolen.

Morten Refskov, der er formand for Overenskomstudvalget i Danmarks Lærerforening, er meget tilfreds med aftalen.

”I Danmarks Lærerforening tror vi på fællesskabet, og fællesskabet er bedst, når det kæmper sammen og sikrer ordnede forhold for hinanden. Det er derfor, vi har indgået en aftale med Pilelygaard, som sikrer de ansatte samme løn- og arbejdsvilkår som i folkeskolen. Vi underskriver kun aftaler, vi kan stå inde for, og det kan vi med denne,” siger Morten Refskov.

Også hos Pilelygaard København er Mads Klemmensen, Tobias Karnøe og Bo Hedegaard Jacobsen tilfreds med at have indgået en overenskomst med Danmarks Lærerforening:

”Vi har fra starten ønsket at skabe ordnede forhold for vores ansatte herunder naturligvis overenskomst med LC. Vi har under hele forhandlingen oplevet en konstruktiv dialog og forståelse for de særlige forhold og udfordringer der gælder på dagbehandlingsskoleområdet. Vi er meget glade for, at vi nu har en aftale på plads som begge parter er fuldt ud tilfredse med. ”

Med overenskomstaftalen får lærerne på Pilelygaard nu samme lønniveau som lærere, der er ansat i de kommunale grundskoler. Samtidig får de også en arbejdstidsaftale, som passer til, hvordan hverdagen ser ud på dagbehandlingsskolen. Ifølge Morten Refskov har forløbet været eksemplarisk for, hvordan en overenskomst kan forhandles hjem.

”Forhandlingsforløbet har i al sin enkelhed været eksemplarisk, hvor to parter begge har ønsket hinanden. Den viser, at det faktisk ikke er så farligt at tegne overenskomst. De nye vilkår er da også klare forbedringer, og det sætter en streg under, hvorfor det er godt at være ansat på en overenskomst foruden de mange andre fordele, der er ved at være med i et fællesskab,” siger Morten Refskov.

Overenskomsten trådte formelt i kraft den 1. februar 2022.

Målgruppe