Nyheder

Fagbladet Folkeskolen ansætter ny chefredaktør og direktør

Andreas Marckmann Andreassen bliver ny chefredaktør og adm. direktør for Fagbladet Folkeskolen.

Fagbladet Folkeskolen har fundet ny ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør. Begge poster besættes af Andreas Marckmann Andreassen. Andreas Marckmann Andreassen er i dag ansvarshavende chefredaktør på mediet Markedsføring, som tidligere i år modtog Anders Bordings Mediepris for den relancering, han blev ansat til at gennemføre.

Som ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør får Andreas Marckmann Andreassen både det redaktionelle og det forretningsmæssige ansvar for virksomheden Fagbladet Folkeskolen ApS, som ejes af Danmarks Lærerforening og Stibo Complete.

”Jeg kan ikke komme i tanke om en vigtigere mission end at kæmpe for den danske folkeskole og bidrage til, at lærerne kan gå klogere og gladere på arbejde hver dag. Nu glæder jeg mig først og fremmest til at møde redaktionen og komme i gang,” siger Andreas Marckmann Andreassen.

Fagbladet Folkeskolen er et redaktionelt uafhængigt medie med nyheder, vidensdeling og debat for og om folkeskolen. Mediet har eksisteret i 140 år og består i dag af omkring 15 medarbejdere.

”Andreas har en stærk publicistisk kerne, en tydelig begejstring for stofområdet og erfaring med at lede fagmedier gennem en digital omstilling. Han er præcis det, vi har brug for, for at videreudvikle det gode arbejde, Folkeskolen gør i dag,” siger Fagbladet Folkeskolens bestyrelsesformand, Magne Vilshammer.

Før han kom til mediet Markedsføring, var Andreas Marckmann Andreassen ansat som digital chef og nyhedsredaktør på Fagbladet Journalisten i otte år. Han har tidligere arbejdet hos bl.a. P1 Dokumentar og Dansk Røde Kors.

I 2020 var Andreas Marckmann Andreassen journalistisk fellow på SDU. Det resulterede i bogen ”Sådan forandrer automatisering medierne”, som blev trykt i over 20.000 eksemplarer og sendt hjem til alle medlemmer af Dansk Journalistforbund. Han er også forfatter til bøgerne ”Etik for journalister på nettet” (2014) og ”Håndbog i EU for journalister” (2011, 2014, 2018, 2021). Sidstnævnte vandt ham fagjournalisternes pris O-Prisen i 2019.

Andreas Marckmann Andreassen overtager efter Hanne Birgitte Jørgensen, der efter knap 13 år på Fagbladet Folkeskolen går på pension.