Nyheder

Ultra Nyt modtager Stinus-prisen

Stinuspris 1000
DR’s populære nyhedsprogram Ultra nyt til 9-14-årige modtog Stinus-prisen på Danmarks Lærerforenings kongres 2023.

Al-Qaedas koran-trusler mod Danmark. Drabet på Wagner-lederen Prigosjin. Fængslingen af Donald Trump og udbredelsen af fake news. 

På Ultra Nyt er man ikke bange for at tage tunge emner op. Ambitionen er nemlig at ruste børn til at forstå verden uden at blive bange, og mantraet er, at de kan fortælle alle nyheder til børn. Og det er netop en af grundene til, at de netop har modtaget Stinus-prisen:

”Med lige dele humor og alvor giver Ultra Nyt børn og unge muligheder for at deltage i samtalen om middagsbordet derhjemme om store samfundsspørgsmål, og mulighed for at danne deres egen mening på et oplyst grundlag. Og det er vigtigt i et samfund, hvor ”krise” er blevet et hverdagsord og hvor nyhedstempoet bliver højere og højere”, siger Gordon Ørskov Madsen, formand for Danmarks Lærerforening.

Ultra Nyt er ovenikøbet et meget populært program blandt målgruppen. En undersøgelse fra Epinion viste i 2022, at programmet er de 9-14-åriges primære nyhedsformidler – foran YouTube, TikTok, DR1 og TV 2 – og at hele fire ud af 10 børn i alderen 9-14 år ser programmet ugentligt.

Også lærerne er glade for Ultra Nyt. 80 procent af dem, der ser Ultra Nyt på ugentlig basis, ser det nemlig i skolen – og programmet er på top-10 over det materiale, lærere bruger i undervisningen.

”Lærerne i folkeskolen vil rigtigt gerne den varierede og motiverende undervisning, der åbner elevernes øjne for verden – og det bidrager Ultra Nyt i høj grad til. De griber de store spørgsmål i tiden og gør dem relevante, interessante og måske vigtigst af alt forståelige for danske børn og unge”, siger Gordon Ørskov Madsen.


Om Stinus-prisen

Stinus-prisen blev indstiftet i 1992 og bliver i forbindelse med Danmarks Lærerforenings kongres uddelt til en person eller organisation, der i særlig grad har bidraget til udvikling af folkeskolen.

Stinus-prisen er opkaldt efter Danmarks Lærerforenings tidligere formand Stinus Nielsen, der bestred formandsposten fra 1956-1972. Med prisen følger 10.000 kroner.

Emner

Målgruppe