Nyheder

Danmarks Lærerforenings medlemmer stemmer ’ja’ til OK24

Urafstemningen om OK24-resultatet er afsluttet, og både på det statslige, det kommunale og det regionale område er det blevet et ’ja’ fra Danmarks Lærerforenings medlemmer.

Et klart flertal af medlemmerne i Danmarks Lærerforening har stemt ’ja’ til OK24. Det er resultatet efter urafstemningen, der lukkede ved midnat den 14. april.

På det kommunale og regionale område har 82 procent af DLF’s medlemmer stemt ’ja’. I alt har 33,864 medlemmer stemt, hvilket giver en stemmeprocent på 67,4 procent.

Da der ved trepartsaftalen blev aftalt sammenkædning af resultatet på det regionale og kommunale område, har Forligsinstitutionen samlet resultaterne for de enkelte organisationer. Det samlede resultat er på lønmodtagersiden vedtaget med 87,2 procent afgivne ja-stemmer, mens stemmeprocenten samlet har været på 66 procent.

Dermed er OK24 vedtaget samlet på tværs af grupperne, og det glæder chefforhandler og formand i Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen:

”Jeg synes, det er et godt resultat, og jeg er glad for, at et klart flertal af medlemmerne har stemt ja til aftalen. Vi har haft et stort fokus på lønnen denne gang, men vi er også gået nye veje med blandt andet kompetenceudvikling, og det glæder mig, at så mange medlemmer bakker op om resultatet,” siger Gordon Ørskov Madsen.

DLF-formanden er samtidig tilfreds med stemmedeltagelsen, selvom han understreger, at han naturligvis gerne havde set, at den lå endnu højere:

”Det er ingen hemmelighed, at sammenkædningen ikke er groet i vores baghave, og jeg har mødt medlemmer, der har været i tvivl, om det overhovedet gav mening at stemme. Derfor er jeg glad for, at vi alligevel får en relativt høj stemmedeltagelse. Det er meget vigtigt for opbakningen til både aftalen og det danske aftalesystem,” siger Gordon Ørskov Madsen.

Også på det statslige område har CFU, Centralorganisationernes Fællesudvalg, offentliggjort et samlet, godkendt forlig. I alt 53,4 procent af Danmarks Lærerforenings medlemmer i staten sat deres kryds, og af dem har 89,3 procent stemt ’ja'.