DLF-medlemmer fik over 2 millioner kroner tilbage i løntjek

30. januar 2024

Det kan godt betale sig at få tjekket sin lønseddel igennem, for i 2023 hentede Danmarks Lærerforening ca. 2,2 mio. kr. til medlemmerne, efter kredsene gennemgik lønsedlerne for fejl.

Selv en lille fejl på lønsedlen kan løbe op i større beløb, hvis den ikke bliver opdaget. Derfor sætter Danmarks Lærerforenings kredse og resten af fagbevægelsen hvert år fokus på området med en løntjekkampagne i uge 46 og 47 for at sikre, at medlemmerne får den løn, de har krav på.

 

I efteråret 2023 hentede Danmarks Lærerforening ca. 1,9 mio. kr. til medlemmerne, efter kredsene gennemgik lønsedlerne for fejl, mens der også blev fundet godt 300.000 kr. til medlemmerne uden for kampagneugerne.

Morten Refskov, formand for overenskomstudvalget i DLF, er ikke overrasket over de manglende lønkroner. Han opfordrer derfor medlemmer til at få kigget på lønsedlen:

 

”Det glæder mig, at vi igen i år ser mange medlemmer, der har valgt at få tjekket deres lønseddel, så de nu får den rigtige løn. De fleste regner nok automatisk med, at der er styr på den, men alligevel ser vi alt for ofte fejl – det kan fx være tillæg, som bliver overset. Som medlem kan du derfor altid få hjælp af din kreds eller tillidsrepræsentant, hvis du vil have tjekket din lønseddel.”

 

Det er ikke kun i uge 46 og 47, at du som medlem kan få tjekket din lønseddel - det kan du hele året. Af den årsag opfordres du som medlem til at få tjekket lønsedlen, hvis du er i tvivl.

 

Vil du selv tjekke din lønseddel?

 

Hvis du vil vide mere om, hvordan din løn er sammensat, og hvad du som minimum skal have i løn, så kan du læse mere om det på DLF's side om løn.

 

Du kan som medlem altid henvende dig til din kreds eller tillidsrepræsentant for at få tjekket din lønseddel.