DLF sikrer over 100 millioner erstatningskroner til medlemmer ramt af arbejdsskader

16. december 2022

I 2021 har Danmarks Lærerforening hjulpet foreningens medlemmer til at få økonomisk erstatning for samlet 105 mio. kroner – det er 30 mio. kr. mere end året før.

Når ulykken er ude, er det godt, at man har fagforeningen ved sin side. Det kan en stor gruppe medlemmer af Danmarks Lærerforening skrive under på. Foreningens arbejdsskadestatistik for 2021 viser nemlig, at man har hjulpet arbejdsskaderamte medlemmer til at få en økonomisk erstatning for samlet set 105 millioner kroner. Det tilsvarende tal for 2020 var 73 millioner kroner.

- Jeg er glad for, at vi er lykkedes med at hente så højt et erstatningsbeløb hjem til medlemmerne. Det understreger en af værdierne ved at være medlem af en fagforening, og sætter en tyk streg under, at fællesskab betaler sig, siger Thomas Andreasen, formand for arbejdsmiljø- og organisationsudvalget i DLF.

Det er fjerde år i træk, at det samlede beløb for erstatninger stiger. Over en fire-årig periode betyder det, at foreningen har sikret ca. 300 millioner kroner i erstatninger til medlemmer.

Det er dog langtfra et mål i sig selv at hente større og større erstatninger hjem år efter år.

- Målet er altid, at vores medlemmer får den erstatning, som de er berettiget til. Bag tallene gemmer der sig desværre nogle alvorlige historier, og derfor er det vigtigt, at vores medlemmer får den nødvendige hjælp og får erstatning, så de kan komme videre efter en alvorlig ulykke, siger Thomas Andreasen og tilføjer:

- Vi kan kun føre de sager, som vi får kendskab til. Vi opfordrer derfor altid til, at vores medlemmer straks melder arbejdsskader til AMR eller TR, samt beder kredsen sende sagen til sekretariatet, når der er varige følger, eller forsikringsselskaber ikke behandler spørgsmål om anerkendelse eller behandlingsudgifter retvisende. Det er en af de ting, vi som fagforening er til for.