OK24: Aftale på plads for Danmarks Lærerforenings medlemmer i regionerne

OK24
12. marts 2024

Aftalen sikrer blandt andet generelle lønstigninger på 6,5 pct., et nyt anciennitetstrin til regionale konsulenter og et forhøjet tillæg til lærere i regionerne.

For en uge siden skrev parterne under på en aftale for lærere, børnehaveklasseledere og andre DLF-grupper i kommunerne, og nu er turen nået til det regionale område.

 

Lærernes Centralorganisation, som forhandler på vegne af Danmarks Lærerforening, og Danske Regioner har fredag skrevet under på en overenskomstaftale, der gælder for de regionalt ansatte på Danmarks Lærerforenings overenskomster.

 

”Vi står med en god aftale, der giver medlemmerne markante lønstigninger allerede i år. Samtidig sikrer vi med aftalen et nyt 4-årstrin til de regionale konsulenter og lærerne i regionerne får forhøjet deres faste tillæg. Og endelig indtræder vi i den regionale kompetencefond,” siger Gordon Ørskov Madsen, formand for Danmarks Lærerforening og Lærernes Centralorganisation.

 

Aftalen bygger oven på det generelle forlig på det regionale område, der blandt andet sikrer generelle lønstigninger på 6,5 procent samt bedre barselsvilkår og muligheder for at optjene frihed.

 

”Jeg er tilfreds med resultatet, men det er samtidig klart, at vi er ikke i mål med alt, vi satte os for. Det ærgrer mig især, at arbejdsgiverne ikke har villet se OK24 som en anledning til at få løst nogle af de store fælles udfordringer, vi har, når det kommer til at kunne fastholde både nyuddannede og seniorer. Men så er det godt, vi forhandler igen allerede om to år, hvor vi igen kommer til at presse på for bedre arbejdsvilkår,” siger Gordon Ørskov Madsen.