OK24: Samlet aftale for lærere og børnehaveklasseledere i kommunerne på plads

OK24
01. marts 2024

Aftalen giver blandt andet lønstigninger og en kompetencefond, der sikrer medlemmerne bedre muligheder for faglig efteruddannelse

Efter langstrakte forhandlinger er Lærernes Centralorganisation og KL nu blevet enige om en ny overenskomstaftale for lærere, børnehaveklasseledere og andre kommunalt ansatte på LC’s område.

 

Aftalen bygger oven på det generelle forlig, som sikrer generelle lønstigninger på 6,5 procent over to år samt forbedrede barselsvilkår og muligheder for opsparing af frihed.

 

Gordon Ørskov Madsen, formand for Danmarks Lærerforening og LC, er tilfreds med den samlede aftale.

 

”Jeg er godt tilfreds med resultatet, som samlet set løfter lønnen markant, ikke mindst for lærere, børnehaveklasseledere og UU-vejledere på almenområdet, og som giver vores medlemmer bedre muligheder for at få faglig kompetenceudvikling,” siger Gordon Ørskov Madsen, som fremhæver flere gode elementer i aftalen:

 

”Samtidig har vi forhøjet fritvalgstillægget, vi har aftalt en mere forpligtende opfølgning på vores arbejdstidsaftale, og vi får en praktikaftale, som understøtter ambitionerne om en styrket læreruddannelse. Det har været tiltrængt.”

 

Selvom aftalen omfatter flere gode resultater, understreger formanden, at det har været svære forhandlinger, og at han er blevet mødt af et KL med ’meget lave ambitioner’.

 

”Det ærgrer mig, at vi ikke er nået i mål med at løse nogle af de helt store udfordringer, vores medlemmer står overfor. Vi er mødt frem til forhandlingerne med krav til både lærerstartsordninger, forbedrede seniorvilkår og endnu større forpligtelser i forhold til arbejdstidsaftalen. Men her har vores ambitioner ligget på et helt andet niveau end arbejdsgivernes,” siger Gordon Ørskov Madsen.

 

”Jeg ville gerne have endnu nået længere, det er ingen hemmelighed. Og det er noget, jeg gerne vil forfølge, både nu og når vi skal forhandle igen om to år.”