Ny bog i serien Pædagogisk Rækkevidde: Tegn på mobning
Når der opstår tegn på mistrivsel eller endda mobning i skolen, er det vigtigt, at lærere og pædagoger ved, hvordan de kan sætte ind. I 'Tegn på mobning' fortæller ph.d. og lektor Stine Kaplan Jørgensen om, hvordan vi kan få øje på mobning og begyndende mobning. Medlemmer af DLF kan hente bogen gratis som e- eller lydbog.
Hvert år i august begynder en hel ny årgang af børn i den skole, der de kommende 10 år skal danne ramme om deres dannelse og uddannelse. Og om venskaber og relationer. Her lærer de at navigere i forskellige samspil mellem mennesker og blive en del af et fællesskab, hvor de forhåbentlig føler, at de hører til.
Den slags fællesskaber kommer dog ikke altid af sig selv, og når der opstår mistrivsel eller endda mobning i skolen, er det vigtigt, at lærere og pædagoger ved, hvordan de kan sætte ind – og også hvordan de spotter de første tegn på, at fællesskabet i en klasse er kommet på afveje.
I bogen "Tegn på mobning" fortæller Stine Kaplan Jørgensen om, hvordan vi kan få øje på mobning og begyndende mobning, og viser, hvorfor det er så vigtigt for børnene, at de voksne griber tidligt ind og tager ansvar for, at alle elever oplever sig som en del af et trygt fællesskab.
Om forfatteren
Stine Kaplan Jørgensen er ph.d. og lektor på Københavns Professionshøjskole, hvor hun bl.a. forsker i samspil mellem børn og indsatser mod mobning i grundskolen. Hun har udgivet en række artikler om trivsel og mobning og er forfatter til bogen Mobbemønstre og magtkampe: Håndtering af mobning i skolen (2019).
Om pædagogisk Rækkevidde
"Tegn på mobning" er bog nummer 28 i Aarhus Universitetsforlags serie Pædagogisk rækkevidde, der udgives i samarbejde med Danmarks Lærerforening og Frie Skolers Lærerforening. I serien giver Danmarks førende pædagogiske forskere viden til skoledagen og inspirerer til praksisnær pædagogisk udvikling.
Hent Pædagogisk Rækkevidde gratis
Som medlem af Danmarks Lærerforening kan du hente bøger fra bogserien "Pædagogisk Rækkevidde" via Min Side.