DLF i 150 år

Headerjubi
Med 150 år på bagen er Danmarks Lærerforening en af de allerførste landsdækkende fagforeninger i Danmark. I 150 år har vi arbejdet for, at medlemmerne kan udføre arbejde af høj kvalitet, og at de har et godt arbejdsliv.

#KæreLærer-kampagnen

Med jubilæumskampagnen #KæreLærer sætter vi fokus på betydningen af at være folkeskolelærer – med omdrejningspunkt i personlige fortællinger om, hvad en lærer har betydet for ens dannelse, udvikling og liv.

Vi husker alle dén lærer i folkeskolen, som gjorde forskellen for en elev. Den lærer, der var fagligt inspirerende, åbnede vores syn på verdenen og vores medmennesker og motiverede vores videre færd i livet. Dén lærer, som fulgte os i nogle afgørende år og dermed blev definerende for vores faglige udvikling og trivsel i folkeskolen.

Vi husker måske de gode sproglige råd, at give os modet til at tale foran andre, styrke interessen i at dykke ned et specifikt fag, eller vigtige pointer om at passe på både andre og sig selv.

Med kampagnen #KæreLærer hylder vi de mange betydningsfulde folkeskolelærere, som gennem tiden har været med til at uddanne, hjælpe og guide børn og unge. Så Kære Lærer. Tak for alt.

Sådan deltager du

  • Del din historie - du deltager ved fx på Facebook eller Instagram at dele en personlig historie om en folkeskolelærer, der gjorde indtryk på dig, da du selv var barn. Det kan være en lærer, som så dig, når du havde mest brug for det eller en lærer, hvis engagement i undervisningen har haft en afgørende betydning for den faglige vej, som du selv har taget.

  • Kom et billede på - hvis du har et gammelt billede af dig selv i folkeskoletiden, kan det være et sjovt element til din historie 

  • Husk hashtagget - afslut din tekst med hashtagget #kærelærer - så du er en del af kampagnebevægelsen.

Se videoen med skuespiller Bodil Jørgensen, der takker sin tidligere klasselærer Franz

Se videoen med YouTuber Rasmus Brohave, der takker sin tidligere klasselærer Michael