DLF på sociale medier

Se Danmarks Lærerforenings retningslinjer for interaktion med brugere på sociale medier som Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn.

Danmarks Lærerforening er til stede på de sociale medier, herunder Facebook, Twitter, Instagram og LinkedIn. Foreningens sider varetages og modereres af redaktionen hos Danmarks Lærerforenings hovedforening, der består af presse- og kommunikationsmedarbejdere i DLF’s kommunikationsafdeling. Henvendelser og spørgsmål vedrørende lokale forhold, konkrete sager eller tekniske spørgsmål skal rettes til lokale kredse og tillidsrepræsentanter. Andre spørgsmål til redaktionen eller Danmarks Lærerforenings hovedforening kan stilles på postkoa@dlf.org.

Danmarks Lærerforening ønsker at understøtte og facilitere den konstruktive og aktive debat på de sociale medier. Foreningens sider skal være et godt sted for alle, og et sted hvor mange perspektiver kan komme i spil. Derfor forbeholder vi os retten til at moderere ved at slette indlæg og kommentarer, der ikke overholder vores retningslinjer, og til at blokere brugere fra siden midlertidigt eller permanent.

Retningslinjer for debatten

  • Spam og gentagelser af kommentarer og posts vil blive slettet. Tekster eller kommentarer, som vi kan se kopieret gentagne gange fra andre sider eller grupper, enslydende tekster på mange opslag mv. vil blive opfattet som spam.
  • Indlæg må ikke være reklame eller have kommerciel karakter. Indlæg, som forsøger at rekruttere brugere til en anden gruppe/side på sociale medier, vil også blive slettet.
  • Indlæg skal respektere privatlivets fred. Dvs. at det ikke er lovligt at offentliggøre andre personers fulde navn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse eller andre personlige oplysninger. Vi opfordrer ligeledes til, at du er varsom med at dele dine egne personlige oplysninger.
  • Kommentarer, der ikke har noget med opslagets emne at gøre, vil blive slettet. I stedet opfordrer vi til, at brugere kan starte deres egne tråde som opslag på vores side.
  • Vi tolererer ikke indlæg og sprogbrug af upassende, hadefuld, diskriminerende, krænkende, nedladende, racistisk, truende eller vulgær karakter. Oplever vi, at en bruger har til hensigt at genere andre på siden eller sabotere debatten, forbeholder vi os retten til at fratage brugeren skriveadgangen til vores side.
  • Vi accepterer ikke, at brugere spreder misinformation eller usandheder.
  • Brugere på sociale medier skal identificere sig med deres rigtige navn. Kommentarer fra falske profiler vil blive slettet, og profilen vil blive blokeret.
  • På Facebook henviser vi desuden til principperne i Facebooks egne fælleskabsregler: https://www.facebook.com/communitystandards

Oplever du problemer på vores facebookside, eller har du efter din egen opfattelse uretmæssigt fået frataget din skriveadgang eller fået slettet en kommentar, er du velkommen til at kontakte redaktionen på postkoa@dlf.org og få en begrundelse. Indlæg på Facebook-siden omkring vores moderation vil blive fjernet. Er dit indlæg blevet slettet, er du velkommen til at henvende dig til os på mail og få din slettede tekst tilsendt, så du kan rette de ting, der stred mod retningslinjerne, og poste den på ny. Vi gemmer den slettede tekst i 14 dage efter sletning.