Nyheder

 • Nyheder 03. juni 2019

  Kronik: Vores børn fortjener en styrket folkeskole

  Vi skal styrke folkeskolen, så den kan tage hånd om elevernes udvikling og trivsel, skriver Morten Østergaard (R) og Anders Bondo i en kronik i Kristeligt Dagblad.

 • Nyheder 05. marts 2018

  Flere lærere uden uddannelse

  Antallet af lærere uden læreruddannelse er steget støt siden 2013. Især er der kommet flere læreransatte, der kun har folkeskolens afgangsprøve eller studentereksamen, viser nye tal fra AE-rådet.

 • Pressemeddelelser 28. juli 2017

  Bondo: Læreruddannelsen skal opgraderes

  Mens flere kommuner har problemer med at rekruttere lærere, er det problematisk, at vi ser ledige pladser på landets læreruddannelser. Et løft af uddannelsen vil kunne tiltrække flere dygtige studerende, mener Anders Bondo Christensen, formand for DLF.

 • Pressemeddelelser 04. december 2016

  Lærere bliver ved med at forlade folkeskolen

  Lærerne forlader fortsat folkeskolen i høj grad tre år efter vedtagelse af skolereform og arbejdstidsregler.

 • Pressemeddelelser 22. august 2016

  Ny forskning dokumenterer lærerens afgørende rolle

  En ny undersøgelse fra DPU viser, at det er læreren, som er den vigtigste faktor for, at eleverne lærer noget. DLF opfordrer til styrket fokus på kvalitet i undervisningen.

 • Nyheder 05. april 2016

  Folkeskolens rekrutterings-problemer: DLF har foretræde på Christiansborg i dag

  DLF-formand Anders Bondo Christensen har i dag foretræde for Folketingets børne- og undervisningsudvalg. Her vil han fortælle om skolernes helt akutte problemer med at skaffe lærere og fremlægge foreningens syn på en række af de udfordringer, skolerne og medarbejderne står over for lige nu.

 • Nyheder / DLF på dagsordenen 15. marts 2016

  17.000 lærere har valgt skolen fra

  Mere end hver femte læreruddannede arbejder ikke i skolen, viser nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Problematisk, når der er lærermangel i folkeskolen, lyder det fra Anders Bondo.

 • Nyheder 29. januar 2016

  Hver syvende lærer i folkeskolen har ingen læreruddannelse

  6.688 lærere i landets folkeskoler har ikke nogen form for læreruddannelse, viser tal fra Danmarks Statistik. Tallene kommer i kølvandet på to undersøgelser, der viser udfordringer med at rekruttere lærere og en tendens til kompetenceflugt fra folkeskolen.

 • Nyheder / DLF på dagsordenen 19. januar 2016

  Mange lærere søger væk fra folkeskolen

  Antallet af lærere, der forlader folkeskolen, er steget med 31 procent, siden Folketinget vedtog skolereformen og nye arbejdstidsregler. Det viser tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor.

 • Nyheder / DLF på dagsordenen 19. januar 2016

  Lærermangel: Skoler har problemer med at finde lærere

  3 ud af 4 kommuner har inden for det seneste år oplevet problemer med at finde læreruddannede til ledige stillinger på folkeskolerne.

Abonnér på

Nyheder fra DLF