Nyheder

 • Pressemeddelelser 05. april 2020

  DLF: Aflys folkeskoleelevernes afgangseksaminer

  Der er behov for, at ministeren tager en beslutning om eksaminerne for de ældste elever i folkeskolen, mener Danmarks Lærerforenings formand, Anders Bondo Christensen. I den nuværende situation anbefaler DLF, at afgangseksaminerne aflyses.

 • Pressemeddelelser 06. februar 2020

  DLF: Vi skal finde et bedre redskab end de nationale test

  Evalueringen af de nationale test viser, at testene i deres nuværende form er så usikre, at rådgivningsgruppen bag evalueringen anbefaler, at man stopper med at bruge dem. Danmarks Lærerforening bakker op om denne anbefaling.

 • Nyheder 05. december 2019

  DLF: Folkeskolens brug af test og prøver fremmer en præstationskultur

  Folkeskolens struktur med stigende brug af test og prøver fremmer en præstationskultur, som skaber usikre børn, skriver DLF's Jeanette Sjøberg i en kronik i Politiken.

 • Nyheder 03. juni 2019

  Drop præstationskultur og giv plads til dannelse

  En femtedel af de unge føler sig pressede. Folkeskolen skal ikke handle om at præstere og sammenligne, men om at mestre, skriver Yildiz Akdogan (S) og Jeanette Sjøberg i et debatindlæg i Altinget.

 • Nyheder 27. maj 2019

  Debat: Vi har tabt formålet med karakter af syne

  Der er behov for reel nytænkning af karakterer og skala, der skal passe til dansk skoletradition, skriver DLF's Jeanette Sjøberg i et debatindlæg på Altinget.

 • Nyheder 25. april 2019

  Debat: Elever skal ikke tvinges til at tage ubrugelige test

  De nationale test er så usikre, at resultaterne fra dem er ubrugelige. Testene bør sættes i bero eller gøres frivillige, skriver næstformand Dorte Lange i et debatindlæg i Politiken.

 • Nyheder 04. april 2019

  DLF, Skolelederforeningen og Skole og Forældre: Sæt de nationale test på pause

  Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen og Skole og Forældre opfordrer i fællesskab forligskredsen til at gøre de nationale test friville eller sætte dem på pause.

 • Pressemeddelelser 02. april 2019

  Nationale test virker ikke – drop dem

  En ny forskningsrapport fra DPU, Aarhus Universitet, slår nu fast, at de nationale test i folkeskolen ikke virker. Derfor mener Danmarks Lærerforening, at testene skal droppes.

 • Nyheder 14. juni 2018

  Aftale om praksisfaglighed er et lille skridt fremad

  Tirsdagens aftale om praksisfaglighed er et skridt i den rigtige retning, men mangler både økonomi og fokus på helheden, mener Jeanette Sjøberg, formand for DLF's undervisningsudvalg.

 • Nyheder 29. maj 2018

  Aarhus skruer ned for karaktergivningen

  Karakterer spænder for meget ben i folkeskolen, mener rådmand i Aarhus Kommune, Thomas Medom. Han opfordrer skolerne til at tage et opgør med de daglige karakterer.

Abonnér på

Nyheder fra DLF