Deltidsansat

Hvis du er ansat i en kommune eller i en region, vil din løn i ferien være den samme.


Samme løn i ferien

Som deltidsansat har du ret til ferie ligesom en fuldtidsansat.

Hvis du er deltidsansat i enten en kommune eller en region, vil din løn i ferien (de 5 ugers ferie samt den 6. ferieuge) være den samme, som du fik, lige før du gik på ferie:

  • Hvis du var på fuldtid i optjeningsåret, men er på deltid, når du skal holde din ferie, vil du få din deltidsløn under ferien.
  • Hvis du omvendt var på deltid i optjeningsåret, men er på fuldtid, når du skal holde din ferie, vil du få din fuldtidsløn under ferien.

Det gælder dog kun, hvis du er i den samme kommune/region og er gået op eller ned i tid. Hvis du derimod har skiftet fra en kommune/region til en anden og samtidig er gået op eller ned i tid, gælder reglerne for fratrædelse.

Særlig feriegodtgørelse
Vær opmærksom på, at den særlige feriegodtgørelse beregnes ud fra din ferieberettigede årsløn i optjeningsåret. Hvis du var på fuldtid i optjeningsåret, men på deltid nu, er din særlige feriegodtgørelse beregnet ud fra din fuldtidsløn.
 

Ansat i staten
Som ansat i staten er din løn i ferieperioden den samme som i optjeningsåret. Hvis du eksempelvis var på fuldtid i optjeningsåret, men er på deltid, når du skal holde ferie, vil du få din fuldtidsløn under ferien.
 

Privatansat
Hvis du er privatansat på deltid, står dine ferievilkår i din ansættelseskontrakt.

 

Fratrædelse og ferie

Hvis du fratræder din stilling, skal du have et feriekort, hvor dine feriepenge bliver beregnet som 12,5 pct. af den løn, du fik i optjeningsåret.  

Læs mere om fratrædelse og ferie

 

Til top

Tilbage til "Ferie"