Ansat i en kommune
Her kan du læse om din løn, hvis du er ansat i en kommune. Det er fx lærere og børnehaveklasseledere på folkeskoler og specialskoler og UU-vejledere. Læs mere om, hvad din løn består af her, eller gå direkte til din løn i menuen.
Sådan finder du din løn
Her kan du læse om din løn som lærer i folkeskolen og børnehaveklasseleder. Hvis du ikke er ansat som lærer eller børnehaveklasseleder, kan du læse, hvilke tillæg der er aktuelle for dig under de enkelte stillinger i menuen.
Er du i tvivl, kan du kontakte din kreds, som kan hjælpe dig.
I Danmark er vi opdelt i fem lønområder. Se hvilket område du hører til her.
Lærer i folkeskolen
Her har du mulighed for at se, hvilken løn og hvilke tillæg du får som lærer i folkeskolen. Du kan være ansat enten på grundløn eller anciennitetsløn (personlig ordning). Er du i tvivl om, om du er på grund- eller anciennitetsløn, kan du kontakte din kreds.
De fleste folkeskolelærere er på grundløn og som nyuddannet lærer er du på løntrin 31 + 3.000 kr. i årligt grundbeløb.
Efter 4, 8 og 12 års beskæftigelse stiger lønnen for læreruddannede, du kan se skemaet nedenfor:
Alle tal er opdaterede per 1. april 2025.
Grundbeløbene på 3.000 kr. og 10.000 kr. i tabellen er på år 2000-niveau og stiger, når lønsatserne stiger. De er per 1. april 2025 på hhv. 4.794,48 kr. og 15.981,59 kr. og er medregnet i skemaet.
Læs: Overenskomst for lærere i folkeskolen (pdf)
Børnehaveklasseleder
Langt de fleste børnehaveklasseledere er på grundløn og som nyuddannet børnehaveklasseleder er du på løntrin 28 + 4.000 kr. i årligt grundbeløb.
Efter 4, 8 og 12 års beskæftigelse stiger lønnen, som angivet i skemaet nedenfor:
Alle tal er opdaterede per 1. april 2025.
Grundbeløbene på henholdsvis 2.000 kr. og 4.000 kr. i tabellen er på år 2000-niveau og stiger, når lønsatserne stiger. De er per 1. april 2025 på henholdsvis 3.196,32 kr. og 6.392,64 kr. og er medregnet i skemaet.
Tillæg
Som lærer i folkeskolen eller børnehaveklasselærer får du en række tillæg og de kan variere, alt efter om du er på grundløn eller anciennitetsløn.
Mere information
Brug for hjælp?
Er du i tvivl om, hvordan du læser din lønseddel, eller om du får det rigtige i løn, kan du kontakte din tillidsrepræsentant eller din lokale kreds, som kan hjælpe dig med at finde ud af det.
Find din lokale kreds