Din stilling nedlægges - tjenestemænd

Læs om rettigheder som tjenestemand og om rådighedsløn.

Hvis din offentlige arbejdsgiver nedlægger din tjenestemandsstilling og siger dig op, har du krav på rådighedsløn i tre år. Det betyder, at du bevarer din nuværende løn i 3 år, medmindre du fylder 65 inden de 3 år er gået. Derefter får du tjenestemandspension resten af livet.


Vilkårene for rådighedsløn

I perioden på rådighedsløn har du pligt til at træde ind i en passende stilling, hvis du får en tilbudt. Du kan godt tage andet arbejde, mens du er på rådighedsløn, men hvis det er et job inden for det offentlige, bliver din indtægt modregnet i rådighedslønnen. Spørg altid Danmarks Lærerforening om råd, før du tager arbejde, mens du er på rådighedsløn.
Hvis du arbejder, efter du er gået på pension, bliver lønnen ikke modregnet i pensionen. Men hvis du får et nyt job inden for det offentlige, skal der aftales vilkår for dette job. Det er ikke uden videre omfattet af overenskomsten. Kontakt din lokale kreds. 

 


Afsked med rådighedsløn sker sjældent

At afskedige en medarbejder med rådighedsløn er en kostbar løsning, og derfor sker det sjældent. Det er mere sandsynligt, at din arbejdsgiver vælger at overføre dig til et andet arbejde. Hvis det nye job er passende i forhold til dit gamle, har du pligt til at tage det. Kontakt altid kredsen for at få dette vurderet. 


Sjældne tilfælde

Hvis du er ansat i din nuværende stilling før 1. juli 1969, gælder andre regler. Kontakt din lokale kreds.