Kvalitet i undervisningen

  • DLF hilser skærmanbefalinger velkomne

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2024/februar/dlf-hilser-skaermanbefalinger-velkomne 6. februar 2024

    Nye anbefalinger om brug af skærme i skolerne er landet et godt sted, men understreger behovet for at investere i et bredere udvalg af undervisningsmidler, lyder det fra Danmarks Lærerforening.

  • Debat: Handlingsplan må sikre lærere til folkeskolen

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/april/debat-handlingsplan-maa-sikre-laerere-til-folkeskolen 25. april 2022

    I dette debatindlæg folder formand Gordon Ørskov Madsen sine tanker om en national handleplan for lærergerningen ud. Indlægget er bragt i Avisen Danmark.

  • Debat: Lærerne må ikke blive låst digitalt fast

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/oktober/debat-laererne-maa-ikke-blive-laast-digitalt-fast 5. oktober 2022

    Datasikkerheden skal sikres, men det er vigtigt, at lærerne ikke bliver låst fast til få digitale løsninger. Lærerne kan løfte undervisningen med en varieret digital værktøjskasse, skriver formand for undervisningsudvalget i Danmarks Lærerforening, Regitze Flannov.

  • Debat: Ministeren bør sikre CFU’ernes fremtid

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/december/debat-ministeren-boer-sikre-cfu-ernes-fremtid 18. december 2023

    Regeringen var ved at beskære Centre for Undervisningsmaterialer i årets finanslov. Det er den forkerte vej at gå, hvis man vil sikre kvalitet – og mindre skærmtid – i skolen, skriver Regitze Flannov i et indlæg i Jyllands-Posten.

  • Debat: Giv skolen frihed til at løse sin brede dannelsesopgave

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/april/debat-giv-skolen-frihed-til-at-loese-sin-brede-dannelsesopgave 5. april 2022

    Når et samfundsproblem skal løses, skal det på skoleskemaet. Men kan og skal folkeskolen løse alle samfundets problemer? Nej selvfølgelig ikke. Alene fordi målsætningen om at danne gode samfundsborgere i høj grad må tage udgangspunkt i diskussionen om, hvad det er for et samfund, vi ønsker. Det skriver Gordon Ørskov Madsen, fmd. for DLF, om i Altinget.

  • DLF, DI og Metal: Alle elever bør have ret til at komme i erhvervspraktik

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/juli/dlf-di-og-metal-alle-elever-boer-have-ret-til-at-komme-i-erhvervspraktik 31. juli 2023

    Danmarks Lærerforening, Dansk Industri og Dansk Metal går nu sammen i fælles opfordring til politikerne: Giv samtlige elever i 6.-9. klasse krav på at komme i erhvervspraktik.

  • Debat: Vi kan ikke sikre fremtidens ældrepleje uden gode undervisere

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/marts/debat-vi-kan-ikke-sikre-fremtidens-aeldrepleje-uden-gode-undervisere 27. marts 2023

    SOSU-uddannelser oplever højere frafald end andre erhvervsuddannelser. Højere kvalitet af undervisningen er en vigtig del af løsningen, skriver Danmarks Lærerforening, Dansk Sygeplejeråd og Danske SOSU-skoler i et fælles indlæg i Altinget.

  • Debat: Det kræver politisk mod og tålmodighed at vende folkeskolens udvikling

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2024/februar/debat-det-kraever-politisk-mod-og-taalmodighed-at-vende-folkeskolens-udvikling 19. februar 2024

    Flere børn og unge skal rummes i den lokale folkeskole. Det kræver både ressourcer, mere specialpædagogik i klasserne og en ny rolle til kommunernes PPR, skriver DLF og en række andre aktører fra skole- og socialområdet i fælles debatindlæg.

  • Debat: Børn skal undervises af deres lærere, ikke af computere

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/december/debat-boern-skal-undervises-af-deres-laerere-ikke-af-computere 7. december 2022

    Beslutningen om at erstatte lærere i Vejen med computere og lade eleverne sidde alene, er den forkerte vej at gå. Tiden kalder på stærkere fællesskaber, ikke mere tid alene foran skærmen, skriver Danmarks Lærerforening, Skole og Forældre og Danske Skoleelever i et fælles indlæg i Politiken.

  • Debat: Drop besparelserne på CFU

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/september/debat-drop-besparelserne-paa-cfu 27. september 2023

    En besparelse på centrene for undervisningsmidler forekommer ret hovedløs, hvis man ønsker at skabe en mere praksisnær og varieret undervisning i skolen, skriver Gordon Ørskov Madsen.


  • Her vises 1 til 10 ud af 21

    1 2 3

Udvalgte emner